Inspectia Judiciara verifica daca procurorii DNA i-au cerut Anei Maria Patru sa ii denunte pe Dragnea si Ghita

Luni, 24 Iulie 2017, ora 17:14 4596 citiri
Foto: site AEP (Arhiva)

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si efectueaza verificari prealabile in legatura cu afirmatiile fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, care sustine ca procurorii DNA Ploiesti i-ar fi cerut sa faca denunturi impotriva lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita.

"La 12 iulie, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmatiilor doamnei Ana Maria Patru, publicate in mass-media, in care se relateaza aspecte ce tin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA - Structura Teritoriala Ploiesti.

Inspectorii judiciari desemnati in cauza urmeaza sa efectueze verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de catre procurori de la DNA - ST Ploiesti", se arata intr-un raspuns al Inspectiei Judiciare, la solicitarea Agerpres.

In decembrie 2016, Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de DNA, sub acuzatia ca a primit mita de la firma Siveco, constand in contravaloarea unui apartament si a unui autovehicul, pentru a asigura derularea in bune conditii a unor contracte pe care firma le avea cu AEP.

Ulterior, la inceputul lunii iulie 2017, Ana Maria Patru a declarat, intr-un interviu, ca, in timpul anchetei, procurorii de la DNA Ploiesti i-ar fi cerut sa faca denunturi impotriva lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita, iar anchetatorii s-au interesat si de persoana fostului premier Victor Ponta.

"Avocatul Ovidiu Bulai, platit de Irina Socol, mi-a spus in clar ca arestarea mea se dovedeste o lovitura la adresa PSD, desi eu niciodata nu am facut parte din acest partid si nu am facut vreodata jocurile vreunui partid. Avocatul mi-a cerut sa-i denunt pe Liviu Dragnea si Sebastian Ghita, pe acesta din urma vazandu-l doar de doua ori in viata mea. Am fost intrebata si de Victor Ponta, dar si ei stiau ca nu sunt apropiata in vreun fel de fostul prim-ministru. (...)

Prietena mea, denuntatoarea Socol, a fost invitata, pe perioada cat am fost arestata preventiv, de cateva ori la DNA Ploiesti pentru a se intalni si discuta cu mine. Eu eram scoasa din arest si dusa la aceste discutii, la care participau: avocatul pe care am fost determinata sa-l angajez, uneori, avocata ei si politistii DNA, intotdeauna, precum si procurorul care se ocupa de instrumentarea cazului, acesta supervizand discutiile", spunea Ana Maria Patru in interviu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News