Inlocuitorul lui Coldea va fi anuntat pana pe 28 martie. SRI: Se incadreaza si femei

Joi, 02 Martie 2017, ora 13:49 2091 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Propunerea pentru functia de prim-adjunct al directorului SRI va fi inaintata presedintelui Romaniei pana la bilantul SRI, care va avea loc pe 28 martie, a anuntat joi SRI. Purtatorul de cuvant al institutiei a mai spus ca in profilul inlocuitorului se incadreaza si femei.

Intrebat despre viitorul prim-adjunct, purtatorul de cuvant al SRI a declarat:

"Directorul SRI, Eduard Hellvig, nu cauta niste nume de ofiteri pentru aceasta functie, ci persoane care se potrivesc unui profil dat de criterii foarte clare: viitorul prim-adjunct al SRI trebuie sa aiba intre 40 si 50 de ani, experienta relevanta in informativ-operativ, abilitati importante de management, experienta in colaborarea cu partenerii strategici institutionali (interni si externi), sa impartaseasca valorile fundamentale ale SRI (integritate, profesionalism, patriotism, onoare).

Acestui profil i se potrivesc mai multe persoane. Sunt si femei care se incadreaza in criteriile prezentate.

Nu a fost vehiculat nici oficial si nici pe surse niciun nume pana acum. Va asigur ca pana la momentul inaintarii propunerii catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, numele care apar 'pe surse' in spatiul public sunt pure speculatii. Va confirm faptul ca propunerea pentru prim-adjunctul directorului SRI va fi inaintata presedintelui Romaniei pana in bilantul SRI care va avea loc pe 28 martie".

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat saptamana trecuta in calitate de martor, in dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General in urma dezvaluirilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita surse judiciare.

Florian Coldea a dat declaratii in dosarul de abuz in serviciu deschis dupa ce Sebastian Ghita a difuzat o inregistrare in care fostul presedinte Traian Basescu, vorbeste despre interventii in Justitie, facand referire la Camelia Bogdan, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi.

Pe 17 ianuarie, SRI anunta ca Florian Coldea a cerut trecerea in rezerva, decizia fiind luata chiar daca verificarile demarate in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita au aratat ca nu a incalcat legea, SRI propunand repunerea in functie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News