Principalele informatii in cazul incendiului de la Spitalul Judetean Piatra Neamt

Duminica, 01 August 2021, ora 17:075844 citiri
Principalele informatii in cazul incendiului de la Spitalul Judetean Piatra Neamt
Sectia de ATI dupa stingerea incendiului FOTO ziarpiatraneamt.ro

Un incendiu puternic a izbucnit la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Piatra Neamt in seara zilei de sambata, 14 noiembrie. Zece pacienti bolnavi de COVID, internati in stare grava la Terapie Intensiva, au murit. Medicul de garda este grav ranit, fiind transferat in Belgia pentru tratament. Ludovic Orban si seful MAI sugereaza ca lucrarile recente de extindere a sectiei de ATI ar fi fost cauza incendiului.

Apelul la 112 a fost facut in jurul orei 19.00, iar pompierii au reusit sa stinga focul in circa 20 de minute, participand la lichidarea incendiului peste 150 de persoane, cu 35 de mijloace de interventie.

Au fost afectate doua saloane, in care se aflau, in total, 16 pacienti intubati, bolnavi de COVID. Incendiul a izbucnit intr-unul dintre saloane, iar fumul si caldura intensa s-au propagat si catre al doilea.

Sapte pacienti au murit in incendiul initial, iar alti trei la cateva zeci de minute dupa stingerea incendiului. Doi medici si doua asistente au fost raniti. Cel mai grav este medicul care era de garda in sectia ATI, care s-a ales cu arsuri puternice, de gradele II, III si IV, pe 40% din suprafata corpului, in principal in zona inferioara. Celalalt medic si cele doua asistente vor fi tratati local, in spitalul de la Neamt, pentru ranile suferite.

Medicul, pe nume Ioan Catalin Denciu (48 de ani), a intrat in salonul al doilea si a scos toate cele opt paturi de terapie intensiva, in care se aflau pacientii bolnavi de COVID, pe holurile etajului 2 al spitalului. A reusit sa scoata si un pat din salonul in care a izbucnit incendiul, motiv pentru care s-a ales cu arsurile grave. Pacientul pe care reusise sa-l salveze initial a murit ulterior.

Medicul Denciu a fost transportat, initial, la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Acolo s-a decis transferul catre Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, aeronava decoland din Romania spre Belgia duminica, 15 noiembrie, la ora 07.30.

ado.slave('adoceanrozfoicwktuv', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });
ado.slave('adoceanrowgfpfteizu', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });
ado.slave('adoceanrothmfjqomjp', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });
ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });
Parteneri Ziare.Com