Incep exproprierile pentru metroul spre Aeroportul Otopeni - cand s-ar putea deschide circulatia

Joi, 05 August 2021, ora 16:284008 citiri
Incep exproprierile pentru metroul spre Aeroportul Otopeni - cand s-ar putea deschide circulatia
Foto: Ziare.com

Guvernul a aprobat, joi, declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor pentru construirea metroului catre Aeroportul Otopeni.

Este vorba despre imobilele proprietate privata care afla pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Otopeni, iar etapa este necesara pentru inceperea lucrarilor, informeaza Guvernul, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Imobilele se afla atat in Sectorul 1, cat si in orasul Otopeni.

Pentru exproprieri este estimata o suma de 62,8 milioane de lei, respectiv despagubirile pentru 42 de imobile cu o suprafata de expropriat de 39.160 mp. Sumele sunt estimate de expropriator, pe baza unui Raport de evaluare realizat de un expert evaluator autorizat ANEVAR, mai informeaza comunicatul, iar fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Magistrala 6 de metrou va avea 14,2 km si 12 statii, urmand sa asigure legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni, fara schimbarea trenurilor. Lucrarile ar urma sa inceapa in a doua jumatate a anului 2018 si sa dureze 4 ani, proiectul fiind inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov, mai transmite Guvernul.

De la Gara de Nord pana la Aeroportul Otopeni vor fi in total 15 statii, ceea ce inseamna un timp de parcurgere de aproximativ jumatate de ora.

ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });