Incendiul din Constanta: Autoscara ISU Dobrogea a fost stricata in urma reviziei facute gresit de o societate neagreata de producator

Joi, 11 Martie 2021, ora 04:15
2860 citiri
Incendiul din Constanta: Autoscara ISU Dobrogea a fost stricata in urma reviziei facute gresit de o societate neagreata de producator
Incendiul din Constanta/Foto: Ziua de Constanta

Autoscara ISU Dobrogea, defecta in timpul incendiului din Constanta din 16 februarie, a fost stricata in urma unei revizii tehnice facute gresit in Oradea, la sfarsitul lui februarie 2019, de o societate neagreata de producator, dar apropiata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, au declarat pentru publicatiile locale Info Sud-Est si Constanta TV surse din cadrul institutiei.

ISU Dobrogea a confirmat ca institutia a constatat defectarea autoscarii la sfarsitul lunii mai 2019, iar martorul de bord indica o defectiune a nivelului de ulei hidraulic, dar nu a raspuns altor intrebari motivand ca exista o ancheta penala in desfasurare.

Persoana responsabila cu logistica in cadrul ISU Dobrogea si care a avut in subordine si autoscara defecta si-a depus raportul de pensionare la nicio saptamana de la incendiu, conform declaratiilor ministrului de Interne, Lucian Bode:

"Un ofiter cu functie de conducere din cadrul ISU Constanta si-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (seful IGSU, n.red.) si respectivul ofiter cu functie de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoana cu responsabilitati in ce priveste componenta logistica. Ma refer la scara care era defecta de foarte mult timp", a declarat ministrul Lucian Bode in 22 februarie.

O femeie de 57 de ani din Constanta a murit in timpul incendiului din 16 februarie dupa ce a iesit pe geam pentru a se salva din calea flacarilor. Femeia a cazut de la etajul 6 al blocului in care locuia pentru ca singura autoscara disponibila se afla in celalalt capat al orasului si a ajuns prea tarziu.

Autoscara din cadrul Detasamentului de Pompieri "Slt. Fripis Marius-Daniel" Constanta, care ar fi trebuit sa intervina fiind foarte aproape de locul incendiului, era stricata in curtea ISU Dobrogea de doi ani.

Surse din cadrul IGSU au declarat pentru ISE si Constanta TV ca autoscara a fost trimisa pentru efectuarea reviziei de 8 ani in Oradea, la o firma neagreata de producatorul vehiculului, dar considerata societate "de casa" a institutiei. Decizia a fost luata la nivelul IGSU, iar in timpul reviziei schimbarea uleiului nu a fost facuta corespunzator, fapt care ar fi defectat autoscara, au mai precizat sursele consultate.

Vehiculul s-a intors in curtea ISU Dobrogea, iar reparatia cauzata de revizia facuta gresit ar fi urmat sa coste institutia cateva zeci de mii de euro, sustin sursele ISE si Constanta TV, fapt pentru care autoscara nu a fost retrimisa in service, pentru a nu atrage atentia publica.

In urma defectarii, IGSU ar fi incercat sa apeleze la serviciile producatorului in vederea repararii vehiculului, dar producatorul a refuzat, motivand ca ultima revizie nu a fost facuta la o firma agreata de acesta.

ISU Dobrogea a confirmat pentru Info Sud-Est si Constanta TV ca institutia a constatat defectarea autoscarii la sfarsitul lunii mai 2019, iar martorul de bord indica o defectiune a nivelului de ulei hidraulic.

CTESTE SI:

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
#incendiu Constanta, #autospeciala, #smurd, #urgenta , #urgente
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dronele-pompier, Băieți, dronele-pompier! Intrați pe youtube și-o
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5