Ancheta dupa incendiul de la Prefectura din Suceava. Focul a pornit de la un conductor electric defect

Duminica, 07 Martie 2021, ora 14:19
3202 citiri
Ancheta dupa incendiul de la Prefectura din Suceava. Focul a pornit de la un conductor electric defect
Incendiul a pornit de la conductori defecti FOTO captura video

Ancheta pompierilor demarata imediat dupa ce au stins incendiul de la Prefectura din Suceava a relevat faptul ca focul a pornit de la un conductor electric defect, iar flacarile s-au extins repede din cauza ca structura cladirii are mult lemn.

Cu toate acestea, Ancheta a stabilit ca parterul si etajul cladirii sunt putin afectate, iar parterul ar putea fi folosit in curand.

Incendiul izbucnit la Palatul Administrativ Suceava a afectat birourile cu servere si documente ale STS si SRI

"Comisia de cercetare de la fata locului, compusa din specialisti IPJ, Politie Criminalistica, ISU si specialisti pe retele electrice, a stabilit faptul ca incendiul a izbucnit in zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei. Cauza probabila de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect" a transmis, duminica, ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, focul s-a extins in zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer si in care se afla o cantitate mare de materiale combustibile (indeosebi lemn), astfel incat s-a produs o ardere generalizata, intr-un timp foarte scurt.

Inclusiv vantul puternic a fost factor favorizant in dezvoltarea flacarilor.

"Tot astazi, s-a efectuat evaluare preliminara a cladirii si s-a observat ca parterul si primul etaj sunt putin afectate. Este posibil, ca in perioada imediat urmatoare, spatiile de la nivelul parterului sa poata fi reutilizate. De asemenea, in sedinta CJSU s-a stabilit relocarea de urgenta a unor spatii de la Palatul Administrativ, catre alte spatii pe care le administreaza Consiliul Judetean (Muzeu si altele), astfel incat activitatea celor doua institutii sa nu aiba de suferit din acest punct de vedere", a mai transmis ISU Suceava.

Un incendiu puternic a izbucnit, sambata dimineata, la Palatul Administrativ din Suceava, care gazduieste Consiliul Judetean si Prefectura.

Pompierii au intervenit pana la ora 16.00 cu mai multe echipaje si autospeciale, reusind sa stinga flacarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice și un incendiu au avut loc miercuri dimineață, 17 aprilie, în orașul Djankoi din peninsula Crimeea anexată de ruși, relatează Kiev Independent. Potrivit unor canale...
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Un incendiu puternic a izbucnit marți, 16 aprilie, în centrul vechi din Copenhaga, capitala Danemarcei, relatează BBC. Incendiul a izbucnit în clădirea-muzeu a Bursei, una dintre cele mai...
#incendiu, #prefectura Suceava, #conductori electrici, #cladire afectata , #incendiu