Incendiu violent în Capu Midia. 15 hectare de vegetație s-au aprins din cauza gloanțelor încinse trase în timpul exercițiilor militare

Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 16:46 2616 citiri
Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare FOTO ISU Constanta

Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, vineri, 3 septembrie, la Poligonul Capu Midia, în urma tragerilor antiaeriene.

”Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha, fără posibilitate de propagare. Pentru lichidarea focarelor, pompierii intervin cu 2 autospeciale de stingere. Situaţia este sub control şi nu sunt probleme deosebite sau persoane afectate”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit autorităţilor locale din Constanţa, pentru lichidarea incendiului cele mai multe forţe de intervenţie aparţin unităţii militare.

Focul a izbucnit din cauza gloanțelor încinse trase de soldați în timpul exercițiilor care vizează pregătirea pentru lupte antiaeriene.

”Evenimentul nu a pus în pericol viaţa şi integritatea militarilor participanţi la trageri şi nu au fost raportate distrugeri de bunuri materiale. La faţa locului au intervenit, conform procedurilor, într-o primă urgenţă forţele de stingere a incendiilor ale unităţii militare şi a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a trimis la faţa locului mai multe autospeciale de stingere a incendiilor”, a transmis sursa citată.

Echipajele ISU şi pompierii unităţii militare acţionează în prezent pentru lichidarea incendiului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News