UPDATE Incendiu la Spitalul de copii "Sfanta Maria" din Iasi. Focul a fost stins. Nu sunt victime VIDEO

Marti, 22 Iunie 2021, ora 20:49
4459 citiri
UPDATE Incendiu la Spitalul de copii "Sfanta Maria" din Iasi. Focul a fost stins. Nu sunt victime VIDEO
Incendiu Spital Maternitate Iasi FOTO Ziarul de Iasi

Un incendiu a izbucnit, marti seara, la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi. Flacarile vin din pavilionul administrativ. Au fost evacuati toti pacientii.

UPDATE 20.50 Din ultimele informatii transmise Ministerului Sanatatii, in total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 apartinatori. Nicio persoana nu a fost afectata de incendiu.

Pacientii au fost relocati in incinta spitalului.

UPDATE 19.50 In jurul orei 19.48 pompierii au transmis ca incendiul a fost lichidat. Acesta s-a manifestat intr-un salon, pe o suprafata de cca 15 metri patrati.

"A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 apartinatori si 4 cadre medicale) care au fost mutate intr-o alta aripa a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafata de 15 mp (un salon). Incendiul a fost lichidat", au transmis cei de la ISU.

UPDATE 19.45: In ceea ce priveste cele 12 persoane evacuate ISU Iasi a transmis ca este vorba despre 5 copii, 3 parinti si patru cadre medicale.

Stirea initiala: Flacarile au cuprins cel putin o incapere de la etajul 2 al unitatii medicale. Managerul spitalului, Alina Belu, spune ca arde un salon gol, intr-o zona care nu este foarte folosita si ca se indreapta spre spital in aceste momente, informeaza Ziarul de Iasi. "Au fost evacuati toti pacientii", a transmis ISU Iasi.

Autoritatile au anuntat activarea planului rosu de interventie.

"Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul judetului a fost activat Planul Rosu de Interventie.

La fata locului salvatorii intervin cu 6 masini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna.

Totodata, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD si 1 unitate de terapie intensiva mobila.La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinatati.

Pana la acest moment, 12 persoane au fost evacuate", se arata intr-un comunicat al autoritatilor.

Spitalul de Urgenta pentru Copii "Sfanta Maria" are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toata Moldova.

Spitalul a fost infiintat in 1970 in actuala locatie prin unificarea tuturor structurilor pediatrice existente in Iasi In structura initiala erau incluse 2 sectii de Pediatrie, o sectie de Chirurgie Pediatrica si Ortopedie, sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, sectia Oncologie si sectia de Prematuri. Profilele clinice sunt in marea majoritate unice pentru toata zona Moldovei.

O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
Un autoturism a luat foc după ce, în noaptea de joi spre vineri, a intrat într-un buldoexcavator parcat pe o stradă din municipiul Roman, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#incendiu, #spital, #Iasi , #incendiu Iasi