Incendiu puternic la combinatul Oltchim: Un depozit cu substante periculoase a luat foc (Video)

Miercuri, 10 August 2016, ora 08:21 2543 citiri
Foto: Captura Digi 24

Un incendiu puternic a izbucnit, in noaptea de marti spre miercuri, la un depozit de substante periculoase de pe Platforma Oltchim.

Alarma a fost data aproape de miezul noptii, cand un depozit al combinatului a fost cuprins de flacari. Martorii au povestit ca s-au auzit apoi mai multe explozii, relateaza Digi 24.

La fata locului au intervenit peste 100 de pompieri, impreuna cu serviciul privat al combinatului. Reprezentantii ISU au intervenit cu 15 autospeciale cu apa si spuma, dar si cu o autospeciala de lucru la inaltime.

"In momentul declansarii incendiului, flacarile se manifestau violent pe o suprafata de 350mp, fiind cuprinse de flacari materiale depozitate in hala, respectiv folie de polietilena, saci de hartie, material lemnos. Nu au fost victime, iar emanatiile de gaze rezultate in urma incendiului nu au pus in pericol cetatenii orasului", a declarat Octavian Fulger, purtator de cuvant ISU.

Mai bine de trei ore s-au chinuit pompierii sa stinga flacarile care au ajuns la inaltimea furnalelor. Acum, pompierii fac cercetari pentru a stabili de la ce a pornit incendiul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News