Incendiu urias la o hala de incinerare a deseurilor periculoase. Reprezentantii companiei sustin ca incendiul a fost provocat de "o mana criminala" VIDEO

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 10:20
3378 citiri
Incendiu urias la o hala de incinerare a deseurilor periculoase. Reprezentantii companiei sustin ca incendiul a fost provocat de "o mana criminala" VIDEO
Incendiul s-a produs miercuri dimineata/ FOTO Facebook/ Sorin Petculescu

Un incendiu puternic a izbucnit in dimineata zilei de miercuri, 2 iunie, la o societate de incinerare a deseurilor periculoase din comuna prahoveana Brazi.

UPDATE 10.40 Drama traversata de barbatul care a provocat incendiul de la Eco Burn Brazi.

UPDATE 10.20 Reprezentantii Eco Burn, societatea care opereaza incineratorul de deseuri periculoase unde, miercuri dimineata, a izbucnit un incendiu major, sustin ca focul ar fi fost provocat de "o mana criminala", indicand un angajat care ar fi amenintat ca se sinucide.

"Din declaratiile paznicului Parcului industrial Brazi, un angajat al societatii Eco Burn a intrat in incinta parcului mintind ca isi lasa bicicleta si pleaca in cursa cu un sofer. In scurt timp a izbucnit incendiul si paznicul a telefonat la ISU anuntand incidentul. Mentionam ca angajatul (...) a patruns in mod ilegal in incinta Parcului industrial Brazi si a societatii Eco Burn, in afara orelor de program si fara acordul societatii. La fata locului a lasat o bicicleta in scopul inducerii ideii de sinucidere, fapt confirmat si din declaratiile tatalui sau care a precizat organelor abilitate ca a fost informat de S. C. ca se va sinucide", se arata intr-un comunicat emis de Eco Burn.

Conform documentului, acesta este al treilea incendiu "produs de maini criminale" cu care societatea se confrunta.

"De asemenea, mai precizam ca Eco Burn isi va relua activitatea in pofida acestor incidente rau voitoare, aflandu-se in procedura de revizuire", mentioneaza comunicatul citat.

Incendiul, care initial se manifesta pe circa 400 de metri patrati, a cuprins intreaga hala, afectand 4.000 mp.

UPDATE 09.00 Garda de Mediu Prahova informeaza ca, in urma incendiului izbucnit miercuri dimineata la incineratorul de deseuri Eco Burn de la Brazi, nu au fost depistate cresteri sau depasiri ale indicatorilor de calitate a aerului.

UPDATE 7.30 Incendiul care a izbucnit, miercuri dimineata, la o hala de depozitare a unei societati de incinerare a deseurilor periculoase din comuna prahoveana Brazi s-a extins, cuprinzand intreaga hala, autoritatile luand in calcul ipoteza ca o persoana sa fi fost prinsa inauntru.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, incendiul, care initial se manifesta pe circa 400 de metri patrati, a cuprins intreaga hala, suprafata afectata fiind de 4.000 mp.

Un numar de 53 de pompieri actioneaza la fata locului, incendiul fiind localizat.

Intrucat in curtea operatorului economic a fost gasita o bicicleta, se ia in calcul ipoteza ca in interiorul halei este surprinsa o persoana, insa pompierii nu pot intra, pentru ca plafonul constructiei s-a prabusit, iar aceasta nu prezinta siguranta.

Autoritatile au emis un mesaj RO-ALERT prin care avertizeaza asupra degajarilor masive de fum.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, incendiul a izbucnit in comuna Brazi, la o hala de depozitare a unei societati comerciale care are ca obiect de activitate colectarea si incinerarea deseurilor periculoase.

Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 400 mp, iar la fata locului au fost mobilizate sase masini de stingere, doua autoscari, o ambulanta SMURD si o autospeciala de prima interventie si comanda.

Degajari mari de fum

In urma incendiului au rezultat degajari mari de fum, cetatenii din zona primind mesaj de tip RO-ALERT.

"Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajari masive de fum. Evitati zona. Eliberati caile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de interventie. Mentineti ferestrele locuintelor inchise. Daca sunteti in apropiere, evacuati zona. Luati masuri de adapostire si de autoprotectie", este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Fostă moară de cereale, cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au cerut suplimentarea forțelor de intervenție
Un incendiu violent a cuprins luni, 22 aprilie, o fostă moară dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Pompierii încearcă să stingă focul, echipajele au fost suplimentate. ”Un...
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Presa rusă și canalele Telegram au raportat explozii în orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, în dimineața zilei de duminică, 21 aprilie. Ulterior, rușii au afirmat că o navă a fost...
#incendiu, #incendiu Prahova, #incendiu RoAlert pompieri, #foc , #incendiu