Incendiu in Dubai: Ce informatii are MAE despre romanii aflati in hotel

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 15:12
3188 citiri
Incendiu in Dubai: Ce informatii are MAE despre romanii aflati in hotel
Foto: captura video Twitter/@AtiehS

Ministerul Afacerilor externe precizeaza ca niciun roman nu se afla printre victimele incendiului din Dubai.

"Consulatul General al Romaniei la Dubai are in atentie incendiul produs in cursul zilei de 31 decembrie intr-un hotel situat in centrul orasului Dubai. In acest sens, oficiul consular a luat legatura imediat cu autoritatile locale in vederea verificarii daca printre persoanele implicate se afla si cetateni romani. Potrivit informatiilor furnizate de catre autoritatile locale, pana in acest moment, printre victimele implicate in incendiu nu se afla niciun cetatean roman", precizeaza MAE.

Totodata, MAE arata ca la nivelul Consulatului General al Romaniei la Dubai si al Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi nu a fost primita nicio cerere de asistenta consulara in legatura cu acest caz.

Incendiu intr-un hotel din Dubai: Un nume greu din sportul romanesc a fugit pe scarile de urgenta

"Oficiul consular roman continua monitorizarea cazului, se afla in legatura permanenta cu autoritatile locale competente, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune", adauga sursa citata.

Cel putin 16 persoane au fost ranite, dintre care 14 usor, in incendiul urias care a izbucnit joi seara intr-un hotel de lux din Dubai, a informat biroul de presa al guvernului din emirat, potrivit AFP.

Hotel de 63 de etaje din centrul Dubaiului, cuprins de flacari: UPDATE 16 raniti (Video)

O persoana a fost victima a unei crize cardiace, insa nu a decedat, si niciun copil nu a fost ranit, a adaugat biroul de presa intr-un mesaj pe Twitter.

In jurul orei locale 23:30 (19:30 GMT), originea incendiului, deosebit de puternic, era in continuare necunoscuta.

Incendiul a avariat hotelul de cinci stele The Address Downtown, situat intr-un zgarie-nor de 63 de etaje in centrul Dubaiului, nu departe de cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa (828 de metri), in timp ce mii de persoane, printre care numerosi turisti, se adunau in cartier pentru a sarbatori trecerea in anul 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#incendiu hotel Dubai romani victime , #MAE