Incendiu in Colectiv Unul dintre patroni, dus la audieri. Si Piedone este asteptat la DNA

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 10:22
1774 citiri
Incendiu in Colectiv Unul dintre patroni, dus la audieri. Si Piedone este asteptat la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA ridica vineri noi documente de la Primaria Sectorului 4 si de la Administratia financiara in dosarul in care ancheteaza modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv.

La DNA a fost adus dimineata din arestul preventiv si Paul Gancea, unul dintre patronii clubului si cel care a depus cererea de obtinere a avizului de la autoritatea locala.

Surse citate de Mediafax au declarat ca mai multi functionari din Primaria Sectorului 4 vor sosi la DNA cu mandat de aducere pe parcursul zilei de vineri, inclusiv fostul edil Cristian Popescu Piedone.

Aceste persoane vor trebui sa le explice procurorilor in ce circumstante a fost emisa autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv, in care 32 de oameni au murit, iar 127 se afla inca internati in spitalele Capitalei.

Parchetul General a declinat joi catre DNA o parte din dosarul penal referitor la tragedia din clubul Colectiv, soldata cu 32 de morti si peste 150 de raniti.

Incendiu in Colectiv - Piedone, in vizorul DNA: Suspiciuni de coruptie in Primaria Sectorului 4

Este vorba despre cauza care vizeaza modul in care a fost emis avizul de functionare pentru clubul Colectiv de catre Primaria Sectorului 4, condusa pana miercuri de Cristian Popescu Piedone.

Procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, a declarat, joi, ca dosarul deschis la DNA privind tragedia din clubul Colectiv il vizeaza inclusiv pe fostul primar al Sectorului 4.

Marius Iacob a spus ca dosarul penal vizeaza infractiuni asimilate celor de coruptie, respectiv abuz in serviciu daca functionarul a obtinut foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la aceasta infractiune si fals intelectual.

Dosarul penal in cazul incendiului din Colectiv a fost deschis initial de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, iar ulterior a fost preluat de Parchetul General.

Dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul tragediei din club: A fost incendiu, nu explozie

Pana acum, procurorii au facut in doua randuri perchezitii la Primaria Sectorului 4 si au ridicat documente din birourile institutiei, insa Piedone nu a fost implicat personal in aceasta ancheta. Fostul edil nu a fost nici macar audiat in acest dosar. Ramane de vazut daca Piedone va fi chemat sa dea explicatii in fata procurorilor DNA.

Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia, miercuri, din functia de primar al Sectorului 4, cu toate ca initial a insistat ca nu are nicio responsabilitate pentru cele intamplate in clubul Colectiv.

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti (Video)

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#incendiu Club Colectiv dosar DNA, #Piedone documente ridicate DNA , #incendiu club Colectiv