Incendiu in Colectiv: Insotitorii pacientilor transferati ar putea fi ajutati cu bani - Banicioiu

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 20:54 1638 citiri
Foto: captura Digi Tv

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, duminica seara, ca este luata in calcul acordarea unui suport financiar pentru rudele care ii insotesc pe pacientii transferati in strainatate si va fi infiintat un grup de interventie pentru consiliere si comunicare cu rudele victimelor.

Bilantul victimelor creste dramatic

21 dintre ranitii au fost transferati pana acum in cinci tari

"Intram in cea de-a doua faza de ingrijiri medicale si este nevoie sa asiguram atat pacientilor, cat si apartinatorilor acestora tot suportul nostru medical, psihologic si social. Toate eforturile de pana acum si de acum inainte se indreapta catre victime si familiile acestora.

De asemenea, vreau sa subliniez ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.

Ne gandim si la suport financiar pentru apartinatorii care insotesc pacientii transferati", afirma Nicolae Banicioiu, intr-un comunicat de presa transmis Mediafax.

Grup de interventie pentru cea de-a doua etapa

Totodata, el a spus ca Ministerul Sanatatii va infiinta, incepand de duminica, un grup de interventie care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapa a ingrijirilor acordate pacientilor internati in unitatile sanitare dupa incendiul din 30 octombrie.

Grupul de interventie se va ocupa de consiliere si va gestiona comunicarea cu apartinatorii pacientilor spitalizati in Romania si, ulterior, va comunica si cu pacientii externati. De asemenea, grupul, al carui coordonator va fi dr. Gabriel Diaconu, va colabora cu reprezentantii Comisiei medicale numite de ministrul Sanatatii, mai sustine sursa citata.

Aproximativ 90 de raniti in incendiul din Colectiv, dintre care 36 in stare grava si critica, iar 57 in stare stabila, mai sunt internate, duminica, in spitalele din Capitala.

Pana acum, 22 de persoane ranite in incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din strainatate, iar dintre acestea trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

Bilantul persoanelor decedate a ajuns, astfel, la 45.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News