Incendiu in Colectiv Foarte multi pacienti au necroza pulmonara

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 12:33
4319 citiri
Incendiu in Colectiv Foarte multi pacienti au necroza pulmonara
Foto: Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat marti ca foarte multi dintre cei raniti in urma incendiului de vineri seara, din clubul Colectiv in Capitala, au necroza pulmonara.

"Situatia poate fi schimbatoare. Sunt cativa care au perspective de imbunatatire si ne punem toata increderea in fortele medicilor.

Toti pacientii au venit intoxicati. S-a vehiculat ieri o compozitie a gazului. Foarte multi dintre pacienti au necroza pulmonara. Asta este marea problema", a declarat Nicolae Banicioiu, la plecarea din Spitalul de Arsi.

"Toata lumea e concentrata pentru a asigura ingrijirea medicala si stabilitatea pacientilor. La toate spitalele merg eu, in fiecare zi. Au venit si expertii de afara, cu care conlucram destul de bine. Acceptam orice ajutor pe care ni-l poate oferi oricine. Dimensiunile sau amploarea evenimentului, si numarul de victime e foarte mare. Acceptam orice ajutor si in echipe medicale. Nu ne-am popus sa fie preluati pacienti si in alta parte", a adaugat ministrul.

Incendiu in Colectiv Bilantul a ajuns la 32 de morti

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Acesta a explicat si de ce nu a fost folosit spitalul mobil, in acest caz, si a raspuns intrebarilor jurnalistilor cu privire la conditiile de functionare a acestui spital.

"Spitalul mobil nu avea de ce sa fie folosit, nici in prima etapa si nici acum. Victimele au fost preluate si aduse in sectiile de primiri urgente functionale. Spitalul mobil putea fi folosit in cazul in care numarul de victime era mult mai mare si capacitatea spitalelor existente era depasita.

Niciun spital nu si-a modificat activitatea de baza, nicio urgenta nu a fost ignorata. La 146 de pacienti pe care i-am avut dupa cele 24 de ore, trebuie sa inmultiti cu 10 gravitatea unui pacient cu leziuni de membre", a mai spus Nicolae Banicioiu.

Incendiu in Colectiv A murit o tanara de 27 de ani - bilantul tragediei a ajuns la 32 de morti

Incendiu in Colectiv: Bilantul tragediei a ajuns la 31 de morti. Toti cei 3 patroni au fost retinuti

Bilantul victimelor incendiului devastator de vineri noapte din clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32 de morti marti dimineata, cand o tanara de 27 de ani, cu arsuri pe jumatate din suprafata corpului, a decedat la spitalul Pantelimon. Peste 130 de persoane raman in continuare internate, dintre care aproximativ 90 sunt in stare grava si foarte grava.

F.N.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Banicioiu necroza pulmonara, #pacienti incendiu necroza pulmonara, #pacienti incendiu Colectiv, #raniti incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv