Incendiu in Colectiv Cartarescu crede ca solutia nu sunt marsurile sau spanzurarile

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 17:27
2676 citiri
Incendiu in Colectiv Cartarescu crede ca solutia nu sunt marsurile sau spanzurarile
Foto: Ziare.com

Scriitorul Mircea Cartarescu spune ca noua societate civila formata in ultimii ani pe retelele de socializare a identificat corect vinovatii adevarati ai tragediei de la clubul Colectiv, care sunt reprezentanti de "clasa politica in totalitatea ei", scriitorul precizand ca ne aflam "intr-un adanc impas".

"Noua societate civila formata in ultimii ani pe retelele de socializare a identificat corect vinovatii adevarati ai tragediei de la clubul Colectiv. E vorba, sunt perfect de acord, de clasa politica in totalitatea ei.

E cel mai falimentar organ al comunitatii romanesti, cel care-a distrus, de la revolutie-ncoace, tot ce e mai bun in tara asta. Cel care-a oferit ca singur model de razbatere-n viata amestecul criminal de coruptie, demagogie si cinism. Azi nu mai putem avea nici macar iluzia ca unii sunt mai buni decat altii, ca mai exista acolo persoane sau partide curate. Pur si simplu mecanismul nu mai functioneaza, e malignizat total.

Revolta anti-sistem nu va duce insa la ceva mai bun. Suntem intr-un adanc impas, din care nu vom iesi doar prin marsuri, petitii sau spanzurari in efigie, ci mai ales prin maturitate si dezbatere publica.

Trebuie sa cerem de la cei pe care-i vom vota de-acum incolo cateva lucruri care azi sunt calcate-n picioare: orientare clar pro-occidentala, insanatosire morala prin functionarea nestanjenita a legii, inlaturarea discriminarilor, respectarea valorii oriunde apare.

Sunt lucruri minimale fara care vom trai mereu intr-o mimare cinica a democratiei. Nu sistemul democratic trebuie pus in discutie, ci ticalosii care se folosesc de el, subminandu-l zi de zi", a scris Mircea Cartarescu, marti, pe contul sau oficial de Facebook.

Incendiu in Club Colectiv: Cine sunt vinovatii

Incendiu in Club Colectiv Procurorul general: Deocamdata nu stim exact forma vinovatiei

Reactia lui Mircea Cartarescu vine dupa ce, sambata, scriitorul a spus ca fiecare dintre tinerii care au murit atat de ingrozitor si de absurd in tragedia din clubul Colectiv ar fi putut fi copilul lui, scriitorul precizand ca Bucurestiul este o cursa de soareci si vor fi zeci de mii de victime la urmatorul cutremur major.

Incendiu in Colectiv Cei 3 patroni ai clubului, retinuti - sunt acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa (Video)

Numarul persoanelor decedate in urma incendiului izbucnit vineri seara in clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Cartarescu societate civila incendiu Colectiv, #vinovati incendiu Colectiv, #Facebook vinovati incendiu Colectiv, #Mircea Cartarescu incendiu Colectiv , #incendiu club Colectiv