Incendiu in Colectiv Lider politic: Doliul national nu e justificat. Sute de mii de tineri cultiva un fel de anarhism

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 21:04
15403 citiri
Incendiu in Colectiv Lider politic: Doliul national nu e justificat. Sute de mii de tineri cultiva un fel de anarhism
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, sustine ca nu este justificata decretarea de doliu national dupa tragedia de la Clubul Colectiv in urma careia 30 de persoane au murit si peste 140 de oameni sunt in spital.

"Chiar daca ii voi supara pe multi, afectati de tragedie in mod sincer, vreau, la randul meu, sa fiu sincer, ca un semn de respect pentru voi. Decretarea de doliu national de catre guvern, la cererea presedintelui Romaniei, nu este justificata. Doliul national se decreteaza atunci cand se consemneaza, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru tara, popor, natiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre asa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un sir de erori, chiar incalcari legale", a scris pe Facebook Aurelian Pavelescu.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Incendiu in Club Colectiv: Numarul mortilor a ajuns la 30 si ar putea sa creasca - LIVE

Incendiu in Club Colectiv: Trei zile de doliu national (Video)

Fostul deputat sustine ca sunt multe cluburi in care "sute de mii de tineri cultiva un fel de anarhism", facand abuz de alcool, tigari si droguri "in ritmuri dementiale care zguduie creierul".

"Ceea ce nu se stie, este faptul ca in Bucuresti sunt sute de astfel de cluburi, in care regasim, in fiecare saptamana, sute de mii de tineri, care cultiva un fel de anarhism, in mare majoritate in exces, consum de alcool, nicotina, chiar droguri, in ritmuri dementiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu. Intr-un asemenea club, orice dialog este imposibil, pentru ca nu se poate vorbi nici macar la ureche.

Totul este dominat de febra violentei, exchibitionismului si sexului. Cine sunt tinerii acestia, cine sunt parintii lor, incotro se indreapta, ce vor? Anarhie. Va asigur ca pe niciunul dintre acestia nu-i veti gasi in biblioteci si nici la biserici. Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevarata promiscuitate in care tinerimea romana (o parte) s-a afundat", a mai spus Pavelescu.

Incendiu in Club Colectiv: Rugaciuni pentru victime, in bisericile din tara

Incendiu in Club Colectiv: Marturii din infern - Multi dintre cei decedati s-au asfixiat

El continua sustinand ca decretarea doliului national este un act de propaganda politica.

"Sa fiu bine inteles. Imi place muzica rock (nu toate genurile, desigur), iar marii reprezentanti ai genului fac parte din patrimoniul cultural. Dar acest tip de manifestari sunt inacceptabile, pentru ca au decazut in promiscuitate. O afacere mizera, de fapt. Doliul national nu a fost pentru sarmanii tineri carbonizati, ci pentru cei care l-au decretat, un act de propaganda politica.

Ar trebui decretat un doliu pentru ca exista doliu national, ca este posibil asa ceva... Poate, pentru starea prin care trece o mare parte din tinerimea romana, care, cand tara trece prin cea mai mare criza din istorie, se afunda in promiscuitate: o generatie, a cata, pierduta", a conchis Aurelian Pavelescu.

Incendiu in Club Colectiv: Peste 12.000 de oameni in strada, la locul tragediei LIVE

Ulterior, el a revenit si cu alte postari.

"In urma cu cativa ani a murit Cornel Mihai Ionescu, unul dintre cei mai mari savanti ai lumii. Singur si nestiut. Dar cand a murit Corneliu Coposu, cand a murit Ion Ratiu, Emil Cioran, Petre Tutea... Nu a fost niciun doliu national. Nu compar cu situatia de azi, sa fiu bine inteles (cu toate ca nu voi fi). Institutia doliului national ar trebui intr-un fel definita, scoasa din ghearele propagandei politice si a intereselor electoraliste", a mai scris pe Facebook Aurelian Pavelescu.

30 de persoane au murit si peste 140 sunt internate la mai multe spitale din Bucuresti in urma incendiului ce a izbucnit in noaptea de vineri spre sambata din clubul Colectiv din Bucuresti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Dosar pentru omor calificat

Potrivit celor mai recente informatii oficiale, 120 dintre cei raniti sunt in stare grava si foarte grava. Prof. dr. Ioan Lascar seful sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, a declarat ca este posibil ca numarul celor decedati sa se dubleze.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#doliu national incendiu club Colectiv morti, #Aurelian Pavelescu doliu national morti Colectiv , #incendiu club Colectiv