UPDATE Cinci mașini distruse de un incendiu, într-o parcare din Galați. Focul a fost pus de o mână criminală

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 09:532020 citiri
UPDATE Cinci mașini distruse de un incendiu, într-o parcare din Galați. Focul a fost pus de o mână criminală
4 mașini au ars aproape în proporţie de 100% FOTO ISU Galați

Incendiul a avut loc marţi seara,12 octombrie, în parcarea unui bloc din zona centrală a municipiului Galaţi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

UPDATE: Ancheta pompierilor a scos la iveală că incendiul a fost provocat de o mână criminală. "Din primele cercetări cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată, folosirea cu intenţie a sursei de aprindere şi a combustibilului pentru a genera incendiul", a mai declarat col. Eugen Chiriţă.

Poliţiştii urmează să stabilească cine a provocat incendiul dar şi ce a determinat acest gest extrem.

Surse din cadrul anchetei susţin că focul ar fi fost pus în spatele uneia dintre maşini, la rezervor, iar de acolo combustibilul s-a scurs către celelalte maşini care au fost cuprinse rapid de foc.

Știrea inițială

Potrivit pompierilor, la faţa locului au intervenit două autospeciale de pompieri cu apă şi spumă şi au stins focul, dar cauza incendiului nu a fost încă stabilită.

"La momentul sosirii primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta cu violenţă la patru autoturisme. Acestea au ars aproape în proporţie de 100%. A fost salvat parţial al cincilea autoturism, care e ars rău pe lateral. Din primele informaţii, se pare că lângă el s-a declanşat incendiul, dar vântul l-a propagat în direcţie opusă. Se pare că incendiul a plecat din partea din spate a autoturismului, pe dedesubt", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Cercetările sunt continuate de pompieri şi poliţişti, nefiind exclus ca focul să fi fost pus intenţionat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii