Tragedie la Botoșani: casa unei femei de 101 ani a fost mistuită de flăcări

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 19:451204 citiri
Tragedie la Botoșani: casa unei femei de 101 ani a fost mistuită de flăcări
Atât bătrâna, cât şi fiul ei au fost evacuaţi la faţa locului FOTO Facebook / ISU Botosani

O bătrână în vârstă de 101 din localitatea Băluşeni din judeţul Botoşani ani a rămas, marţi, 21 septembrie, fără locuinţă în urma unui incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, casa a ars în totalitate, cauza producerii incendiului fiind, cel mai probabil, un scurtcircuit la instalaţia electrică a imobilului.

"Norocul femeii a fost că, în momentul izbucnirii incendiului, fiul era acasă şi a ajutat-o să iasă afară. Tot bărbatul a fost cel care a sunat după ajutor. La faţa locului au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Băluşeni, cu o autospecială cu apă şi spumă. La sosirea forţelor de intervenţie, casa ardea în totalitate", a precizat Lupu.

Oficialul ISU susţine că atât bătrâna, cât şi fiul ei au fost evacuaţi la faţa locului de către paramedici, care s-au asigurat că aceştia nu au avut de suferit de pe urma evenimentului.

Pompierii au înlăturat, de asemenea, pericolul de explozie, din interior fiind scoase două butelii.