UPDATE Incendiu de proporții în sudul Bucureștiului. A luat foc un depozit de materiale reciclabile VIDEO

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 07:15 7241 citiri
Imagini de la fața locului FOTO IGSU

Un incendiu de proporții a izbucnit în zona de sud-est a Capitalei, duminică dimineață, 5 decembrie.

UPDATE 9.00 Pompierii au anunțat că au reușit să limiteze aria de răspândire a incendiului și că la fața locului au rămas 12 dintre cele 20 de autospeciale trimise inițial.

Incendiul se manifestă în Popești Leordeni, în zona șoselei de centură, la intersecția cu Șoseaua Olteniței.

Arde un depozit de materiale reciclabile, pe o suprafață foarte mare și cu degajări importante de fum.

UPDATE 08.30 "În curtea interioară a acestui operator economic sunt stive cu materiale electrocasnice depozitate în vederea distrugerii și reciclării, în special frigidere. Sunt stive de peste 5-6 metri înălțime. Incendiul s-a dezvoltat foarte repede în zona deschisă din curte către această hală din spatele meu", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

UPDATE 08.10: ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că dispozitivul care intervine la incendiu a fost suplimentat. Acţionează deja 20 de autospeciale, alte patru fiind în drum spre locul intervenţiei.

Angajaţii firmei care se aflau în interior şi care au încercat să stingă incendiul cu mijloacele din dotare au fost evacuaţi de primele echipaje ajunse la faţa locului.

În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, care este încărcată în mașinile de intervenție la 2 kilometri distanță.

Flăcările de peste 5-6 metri au afectat și halele de depozitare, potrivit DSU.

Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăți.

Nu sunt persoane rănite.

Autoritățile au emis o atenționare prin RO Alert în jurul orei 7.00, în care scriu că în zonă sunt degajări mari de fum.

Oamenii sunt sfătuiți să ocolească zona, să ia măsuri de adăpostire și să de autoprotecție și să elibereze căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenții.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii