Garda de Mediu, despre incendiul de la Popeşti-Leordeni: Se înregistrează depăşiri mari la monoxid şi dioxid de carbon

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 11:482652 citiri
Garda de Mediu, despre incendiul de la Popeşti-Leordeni: Se înregistrează depăşiri mari la monoxid şi dioxid de carbon
Imagini de la locul incendiului FOTO ISU București

Garda de Mediu a transmis că este monitorizată calitatea aerului în urma incendiului de proporţii de la depozitul de deşeuri din Popeşti-Leordeni şi nu au fost sesizate substanţe toxice industriale, însă se înregistrează depăşiri mari la monoxid şi dioxid de carbon.

După ce ISU va stabili cauza izbucnirii focului, Garda de Mediu va demara propriile verificări la operatorul economic. Din primele estimări, au ars 7000-8000 de metri cubi de deşeuri.

”Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanţele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Potrivit acestuia, nu au fost sesizate substanţe toxice industriale (STL, ŞTI), însă se înregistrează depăşiri mari la CO, CO2. Senzorii din reţeaua alternativă de monitorizare Airly, nu au înregistrat modificări ale calităţii aerului, a transmis, duminică, Garda de Mediu.

Oficialii anunţă că, după determinarea de către ISU a cauzelor declanşării incendiului, comisarii Gărzii de Mediu vor demara propriile cercetări la operatorul economic, pentru a verifica dacă acesta a respectat legislaţia în domeniul protecţiei mediului.

”Echipa de permanenţă a Comisariatului Judeţean Ilfov s-a deplasat la faţa locului, pentru primele constatări. Din primele constatări, au ars cca. 7000-8000 de mc de deşeuri electrice şi electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită”, a mai transmis Garda de Mediu.

Întrucât incendiul este încă în desfăşurare, comisarii GNM – CJ Ilfov vor continua să monitorizeze situaţia de pe amplasament, până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislaţiei de mediu, respectiv a prevederilor din autorizaţia de mediu.

La rândul lor, pompierii au transmis că încă se lucrează pentru lichidarea incendiului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News