Incendii de vegetație în România: Trei cabane distruse, culturi de cereale și viță-de-vie făcute scrum, iar pe un drum circulația a fost oprită

Vineri, 13 August 2021, ora 21:00
3806 citiri
Incendii de vegetație în România: Trei cabane distruse, culturi de cereale și viță-de-vie făcute scrum, iar pe un drum circulația a fost oprită
Pompierii au stins incendiile de vegetație FOTO Facebook/ ISU Giurgiu

Pompierii români au fost solicitați vineri, 13 august, să intervină în mai multe incendii de vegetație care au distrus culturi agricole și au ars câteva cabane din lemn.

Una dintre solicitări a fost pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în apropierea bălţii Lazăr, iar ajunşi la faţa locului pompierii au constatat că focul se extinsese la trei cabane din lemn şi la culturi de viţă-de-vie şi porumb, informează, vineri, ISU Teleorman.

"Pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a anunţat izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în apropierea bălţii Lazăr, cu posibilitate de propagare la cabanele din lemn construite pe malul apei. Ajunşi rapid cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii au constatat faptul că focul se manifesta violent la vegetaţia uscată de pe o mirişte, o cultură de viţă-de-vie şi una de porumb, pe circa 10 - 12 hectare, precum şi la trei cabane din lemn din apropiere", precizează ISU Teleorman.

Conform sursei citate, în sprijinul primului echipaj sosit la faţa locului au fost alocate forţe de intervenţie suplimentare: o autospecială de stingere, două autocisterne cu apă, un camion cu o motopompă, două autospeciale de primă intervenţie şi 20 de pompieri.

Focul a fost localizat, iar pompierii acţionează pentru stingerea ultimelor focare. ISU Teleorman precizează că valoarea pagubelor şi cauza probabilă a incendiului urmează să fie stabilite la finalul intervenţiei.

Circulație oprită la Giurgiu

Circulaţia pe DN 61 a fost îngreunată vineri seară din cauza fumului dens în urma producerii unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş care a cuprins o suprafaţă de aproximativ trei hectare în dreptul localităţii Vadu Lat, a anunţat ISU Giurgiu.

”În această seară, ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş care se manifesta în localitatea Vadu Lat. Incendiul s-a produs la marginea DN 61 şi, din cauza fumului dens, circulaţia rutieră a fost îngreunată. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos care au acţionat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la o staţie GPL aflată în apropier”', se arată într-un comunicat de presă emis de ISU Giurgiu.

Pompierii au acţionat aproximativ două ore pentru stingerea incendiului care a cuprins o suprafaţă de trei hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş.

În urma cercetărilor la faţa locului a reieşit faptul că, cel mai probabil, cauza de producere a incendiului a fost focul în spaţii deschise.

Un motociclist de 34 de ani a murit după ce a pierdut controlul vehiculului. O femeie a fost rănită grav
Un motociclist de 34 de ani a murit după ce a pierdut controlul vehiculului. O femeie a fost rănită grav
Un motociclist de 34 de ani, din Giurgiu, a murit după ce a pierdut controlul motocicletei pe DN 41, între Prundu și Pietrele, conform Agerpres. De asemenea, în urma accidentului, și o...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#incendii de vegetatie, #Teleroman, #giurgiu, #culturi distruse , #incendiu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5