Inca un incident la RATB: Un sofer a inchis usa autobuzului peste un bebelus aflat in carucior UPDATE Ce spune directorul Regiei

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 14:41
8715 citiri
Inca un incident la RATB: Un sofer a inchis usa autobuzului peste un bebelus aflat in carucior UPDATE Ce spune directorul Regiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Un parinte a semnalat un nou incident in care a fost implicat un vehicul RATB: un sofer de autobuz a inchis usile peste caruciorul in care se afla un copil de un an.

Intamplarea vine la doua saptamani dupa ce un vatman de pe tramvaiul 1 din Bucuresti a lasat in statie un copil, inchizand usile si plecand din statie inainte sa coboare si bunicul acestuia.

Noul incident a avut loc in urma cu doua zile.

"Cred ca RATB are o politica de traumatizare a copiilor mici, pentru ca astazi 23.04.2018 soferul unui autobuz 601 a inchis usile peste caruciorul in care se afla Matias in timp ce il urcam in masina", a scris pe Facebook tatal bebelusului, Alexandru Avadanei.

Barbatul a povestit pe reteaua de socializare ca a fost nevoit sa tipe la sofer, ca sa se faca auzit si ca autobuzul sa nu plece din loc.

"Am fost nevoit sa tip, ca sa nu plece asa, lasandu-ma pe mine in statie si copilul de 1 an captiv intre usi, intr-o pozitie total nesigura", a mai notat Alexandru Avadanei.

"Ce facem, mai putem sta in siguranta in tara asta?", incheie postarea tatal revoltat.

Barbatul a si atasat doua fotografii in care poate fi observat numarul de inmatriculare al autobuzului.

UPDATE: Directorul general al RATB, Adrian Sorin Mihail, a sustinut, intr-o interventie telefonica pentru Antena3, ca o posibila cauza a incidentului ar putea fi oboseala care a dus la neatentie. El a precizat insa ca asta nu scuza fapta soferului, care ar fi trebuit sa se uite in oglinzile retrovizoare inainte de a inchide usile.

"Am demarat cercetarea disciplinara a conducatorului, nu suntem de acord cu astfel de comportamente in traseu. Neatentia lui a dus la acest incident si ne cerem scuze atat eu, cat si colegii", a spus Adrian Sorin Mihail.

Intamplarea de acum vine dupa ce, in urma cu doua saptamani, o mamica a criticat tot pe Facebook un vatman care i-a lasat copilul in statie si a inchis usile tramvaiului inainte sa coboare si bunicul copilului.

"RATB, ar trebui sa va educati angajatii si sa ii dati afara pe magari! Azi, pe linia tramvaiului 1, la statia Lunca Barzesti, pe la ora 12.10, un destept de vatman mi-a speriat copilul de moarte! Este incalificabil ce a facut acest om! S-a gandit el, in prostia lui, sa inchida usile si sa ignore ca un batran, respectiv bunicul fetei mele, cobora mai greu din tramvai", a scris Cristina Ologeanu, mama fetitei, pe pagina sa de Facebook, la acea vreme.

Fetita a inceput sa planga si sa alerge pe sinele tramvaiului, insa nu l-a putut ajunge din urma. Din fericire, a fost recunoscuta de o cunostinta care a dus-o in siguranta acasa.

In acest scandal a intervenit si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut conducerii RATB demiterea vatmanului.

A.D.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#bebelus prins usi autobuz, #carucior bebelus prins autobuz, #incident bebelus ratb , #ratb