Inca un esec pentru americani: Sistemul antiracheta a ratat ... racheta

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 08:08 3571 citiri

Sistemul american de aparare antibalistica a inregistrat vineri un esec cu ocazia unui test desfasurat deasupra Oceanului Pacific, ratand interceptarea unei rachete balistice, a anuntat Pentagonul.

Acest costisitor sistem de interceptare a rachetelor, aflat la sol, a ratat toate testele la care a fost supus cu incepere din 2008.

Obiectivul exercitiului de vineri a constat in lansarea unei rachete antiracheta de la baza aeriana Vanderberg (California) care sa intercepteze o racheta balistica lansata de la baza americana Kwajelein, din insulele Marshall.

"Interceptarea nu a avut loc", a declarat purtatorul de cuvant al agentiei de aparare impotriva rachetelor, Richard Lehner, intr-un scurt comunicat, potrivit AFP.

"Responsabilii programului vor examina in detaliu cauza ori cauzele anomaliilor ce au impiedicat o interceptare incununata de succes", a adaugat el.

Sistemul american de aparare antiracheta s-a confruntat cu numeroase probleme tehnice, testele sale fiind amanate dupa doua esecuri inregistrate in 2010.

Aproximativ 30 de rachete antiracheta sunt instalate in Alaska si California, al caror cost total se ridica la 34 de miliarde de dolari. Ele sunt destinate sa se opuna unei eventuale amenintari nord-coreene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii