Alti sase romani au murit din cauza COVID-19. Bilantul deceselor ajunge la 1.276

Luni, 01 Iunie 2020, ora 16:20
8663 citiri
Alti sase romani au murit din cauza COVID-19. Bilantul deceselor ajunge la 1.276
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca sase romani au murit din cauza coronavirusului, anunta Grupul de Comunicare Strategica (GCS) luni dupa amiaza.

Dimineata au fost anuntate alte patru decese, astfel ca bilantul negru in tara noastra ajunge la 1.276 de morti.

Romania are, in acest moment, 19.398 de cazuri confirmate de COVID-19. Dintre persoanele diagnosticate, 13.426 au fost declarate vindecate si externate.

In prezent, 159 de pacienti se afla la Terapie Intensiva.

Iata detalii despre decesele anuntate de GCS, luni, 1 iunie:

Deces 1.267 - o femeie de 67 de ani din Botosani, confirmata cu coronavirus in data de 24 mai. Femeia a murit pe 31 mai. Ea suferea de diabet zaharat, accident vascular cerebral sechelar si complexe imune circulante (CIC).

Deces 1.268 - un barbat de 45 de ani din Galati, testat pozitiv in data de 29 aprilie. Pacientul a murit pe 31 mai. El era asistent social la Caminul de batrani Sf. Spiridon din Galati, unul dintre focarele de COVID-19 din oras. Comorbiditati: hepatita cronica cu virus B (VHB), obezitate, sindromul de QT lung (o boala a ritmului cardiac), steatoza hepatica, sindrom hepatocitoliza.

Deces 1.269 - un barbat de 64 de ani din Neamt, confirmat in 12 mai cu noul coronavirus. Decesul a fost inregistrat duminica, 31 mai. Comorbiditati: complexe imune circulante (CIC), ablatie fibrilatie atriala (FiA), flutter atrial, hipertensiune arteriala, diabet zaharat de tip II, insuficienta renala cronica.

Deces 1.270 - un barbat de 81 de ani din judetul Caras-Severin, confirmat in 5 mai cu COVID-19. Pacientul a murit in 31 mai. El suferea de insuficienta renala cronica dializata.

Deces 1.271 - o femeie de 76 ani, din judetul Ilfov. A fost confirmata pe 24 mai si a murit pe 31 mai. Suferea de insuficienta cardiaca clasa NYHA II, hipertensiune arteriala, AVC sechelar, boala Alzheimer.

Deces 1.272 - un barbat de 78 ani, din judetul Suceava. A murit pe 30 mai, iar confirmarea a venit ziua urmatoare, pe 31 mai. Suferea de diabet zaharat, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica cronica.

Deces 1.273 - un barbat de 64 ani, din judetul Sibiu. A fost confirmat pe 19 mai si a murit pe 31 mai. Suferea de bronhopneumonie, hipertensiune arteriala, boala cardiovasculara ischemica, hepatopatie cronica.

Deces 1.274 - un barbat de 66 ani, din judetul Bistrita. A fost confirmat pe 28 mai si a murit pe 1 iunie. Suferea de BPOC, fibroza pulmonara, insuficienta renala cronica, tumora vezicala operata.

Deces 1.275 - un barbat de 70 ani, din judetul Botosani. A fost confirmat pe 20 mai si a murit pe 31 mai. Suferea de hipertensiune arteriala, tumora cerebrala operata, sechele neurologice, afazie.

Deces 1.276 - un barbat de 83 ani, din judetul Suceava. A fost confirmat pe 16 mai si a murit pe 31 mai. Suferea de hipertensiune arteriala, boala cardiovasculara, proteza valvulara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#morti coronavirus 1 iunie, #decese covid19 1 iunie, #morti coronavirus Romania, #morti covid19 Romania , #coronavirus