17 decese de coronavirus anuntate azi in Romania, inclusiv un medic de la SUUB. Bilantul negru ajunge la 1.137 UPDATE

Marti, 19 Mai 2020, ora 18:36
9682 citiri
17 decese de coronavirus anuntate azi in Romania, inclusiv un medic de la SUUB. Bilantul negru ajunge la 1.137 UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat, marti seara, ca inca 11 romani au murit din cauza COVID-19.

Primele 4 decese au fost anuntate in jura de ora 09:00, fiind vorba despre doi barbati si doua femei din Vrancea, Bucuresti si Neamt.

A doua informare a fost transmisa in jur de ora 11:00, cand GCS a anuntat ca inca o femeie si un barbat au pierdut lupta cu boala. Victimele sunt din Hunedoara si Suceava.

A treia informare a venit la ora 18:35, cand autoritatile au transmis ca au mai murit 11 persoane.

Precizam ca azi a fost anuntat si decesul unui medic de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), insa initial nu de GCS, ci de conducerea unitatii spitalicesti, dar confirmat si de grup pe seara.

Astfel, totalul deceselor in tara noastra ajunge la 1.137.

Romania are la acest moment 17.191 de cazuri de persoane confirmate cu coronavirus.

Iata detalii oferite de autoritati in legatura cu decesele raportate marti, 19 mai:

Deces 1.121 - un barbat de 80 de ani din Vrancea, confirmat cu coronavirus in 10 mai. El a decedat in 18 mai. Pacientul suferea de hipertensiune arteriala, boala cardiovasculata si hepatita cronica.

Deces 1.122 - o femeie de 70 de ani din Bucuresti, care a testat pozitiv la COVID-19 in data de 17 mai, zi in care a si decedat. Pacienta suferea de insuficienta ventriculara stanga, stenoza aortica, boala pulmonara cronica.

Deces 1.123 - o femeie de 87 de ani din Neamt, care a primit diagnostic pozitiv in data de 29 aprilie. Femeia a murit pe 18 mai, suferind de dementa senila.

Deces 1.124 - un barbat de 75 de ani din Neamt, confirmat cu COVID-19 in data de 4 mai. El a murit pe 17 mai. Suferea de hipertensiune arteriala.

Deces 1.125 - o femeie de 51 de ani din Hunedoara, confirmata cu COVID-19 in data de 6 mai. Femeia a murit pe 17 mai, suferind de hipertensiune arteriala, obezitate si insuficienta hepatica.

Deces 1.126 - un barbat de 78 de ani din Suceava, care a primit diagnostic pozitiv in data de 3 mai. Pacientul a murit in data de 17 mai. GCS a transmis ca barbatul nu prezenta comorbiditati.

Deces 1.127 - o femeie, de 83 ani, din judetul Ilfov, in cazul caruia rezultatele pozitive au venit pe 10 mai si care a murit pe 18 mai. Femeia suferea de obezitate, fibrilatie atriala paroxistica, hipertensiune arteriala, diabet zaharat si boala renala cronica.

Deces 1.128 - un barbat, de 86 ani, din judetul Sibiu, care a primit rezultatele pozitive pe 12 mai si care a murit pe 19 mai. El suferea boala cardio-vasculara, fibrilatie atriala, hipertensiune arteriala gr.III, Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC), boala Parkinson, boala renala chistica.

Deces 1.129 - un barbat, de 44 ani, din judetul Suceava, care a primit rezultatele pe 6 mai si care a murit pe 18 mai. Acesta suferea de obezitate morbida. hipertensiune arteriala, Sdr.de apnee in somn, tiroidita cr.autoimuna.

Deces 1.130 - un barbat, de 68 ani, din judetul Bacau, in cazul caruia rezultatele pozitive au venit pe 15 mai si care a murit pe 19 mai. El suferea de sindrom Parkinsonian si fibrilatie atriala

Deces 1.131 - un barbat, de 56 ani, din judetul Teleorman, care a primit rezultatele pozitive pe 11 mai si care a murit pe 18 mai. El suferea de hipertensiune arteriala si infarct miocardic acut in antecedente.

Deces 1.132 - o femeie, de 64 ani, din judetul Brasov, care a primit rezultatul potiziv pe 14 mai si care a murit pe 18 mai. Ea suferea de AVC cerebelos, diabet zaharat tip II, ibrilatie atriala, boala cardiaca ischemica, insuficienta renala cr.acutizata. Sdr.de citoliza hepatica

Deces 1.133 - un barbat, de 41 ani, din judetul Brasov, care a fost confirmat cu COVID-19 pe 30 aprilie si care a murit pe 19 mai. El suferea de Leucemie mieloida cronica, trombocitopenie nespecifica si anemie de etiologie mixta.

Deces 1.134 - o femeie, de 66 ani, din judetul Timis, care a primit rezultatul pozitiv pe 6 mai si care a murit pe 19 mai. Ea suferea de insuficienta renala cronica in program de hemodializa si hipertensiune arteriala.

Deces 1.135 - un barbat, de 65 ani, din Bucuresti, medic. Acesta a fost confirmat pe 15 aprilie si a murit pe 18 mai. El avea tumora cap de pancreas, diabet zaharat tip II. hepatita virala C si hipertensiune arteriala.

Deces 1.136 - o femeie, de 82 ani, din Bucuresti, confirmata pe 9 mai si care a murit 17 mai. Nu exista date despre alte boli.

Deces 1.137 - un barbat, de 63 ani, din judet Brasov, confirmat cu COVID-19 pe 10 mai si care a murit p 19 mai. Nu exista date despre alte boli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#morti coronavirus 19 mai, #coronavirus Romania morti , #coronavirus