Inca 13 decese anuntate, cu mare intarziere. Unii pacienti au murit acum 11 zile

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 16:18
13656 citiri
Inca 13 decese anuntate, cu mare intarziere. Unii pacienti au murit acum 11 zile
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) anunta ca alte 13 persoane au murit de coronavirus la noi in tara. Astfel, bilantul in tara noastra ajunge la 197 de morti.

Este vorba despre 9 barbati si patru femei. 9 pacienti erau din Arad, insa au murit in urma cu multe zile, chiar si cu 11 zile inainte. Aceeasi intraziere de 11 zile este si in cazul unui deces de la Suceava.

Totodata, GCS anunta ca, pentru a elucida situatia infectiei cu COVID-19 in judetul Arad si raportarilor intarziate, a fost trimisa o echipa de medici epidemiologi de la Institutul National de Sanatate Publica (INSP) si Centrul regional de sanatate publica (CRSP) Timisoara la fata locului.

Deces 185: Este vorba despre un barbat de 63 de ani din judetul Arad. El a fost internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, la sectia de terapie intensiva, cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta.

Pacientului i-au fost recoltate probe pentru coronavirus pe 27 martie, rezultatul fiind pozitiv pe 31 martie. Barbatul a murit pe 30 martie.

Deces 186: Este vorba despre un barbat de 74 de ani din judetul Arad, care a fost internat tot la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta.

Barbatul a fost testat pentru COVID-19 pe 28 martie, iar rezultatul pozitiv a fost primit in data de 31 martie. In aceeasi zi, barbatul a murit. El suferea de hipertensiune arteriala de gradul II.

Deces 187: Este vorba despre un barbat de 55 de ani tot din Arad, internat la aceeasi unitate medicala, cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta si bronhopneumonie. I-au fost recoltate probe pentru coronavirus in 28 martie, rezultatul fiind pozitiv pe 31 martie. Pacientul a murit pe data de 28 martie.

Deces 188: Este vorba despre o femeie de 44 de ani din Arad, internata tot la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta si sindrom febril. Probe pentru COVID-19 au fost recoltate pe 29 martie, rezultatul pozitiv fiind primit pe 31 martie. La aceeasi data, femeia a murit.

Al 189-lea deces s-a inregistrat tot in Arad, la un barbat de 93 de ani, internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, sectia Boli Infectioase Arad, cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta.

In cazul acestui pacient, au fost recoltate probe pentru coronavirus pe 27 martie, rezultatul fiind pozitiv in data de 31 martie. In aceeasi zi, barbatul a decedat.

Deces 190: Este vorba despre un barbat din judetul Arad, internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, sectia Boli Infectioase Arad, cu diagnosticul de insuficienta respiratorie acuta si bronhopneumonie.

Au fost recoltate probe pentru COVID-19 pe 28 martie, rezultatul fiind pozitiv in 30 martie. Barbatul a murit pe 31 martie si suferea de boala cardiovasculara, CIC (complexe imune circulante).

Decesul 191 s-a inregistrat in cazul unei femei de 52 de ani din Arad, internata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, sectia Boli Infectioase, cu diagnosticul de bronhopneumonie.

Au fost recoltate probe pentru COVId-19 pe 2 aprilie, rezultatul fiind pozitiv pe 4 aprilie, zi in care pacienta a si murit. Femeia suferea de obezitate si diabet zaharat tip II si avea un infarct miocardic in antecedente.

Deces 192: Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Arad, internata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, sectia Boli Infectioase. Probele pentru coronavirus au fost recoltate in 27 martie, rezultatul fiind pozitiv in 31 martie. Femeia a murit pe 5 aprilie si suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arteriala, obezitate si avea neoplasm de colon operat in antecedente.

Decesul cu numarul 193 a fost inregistrat in cazul unui barbat de 81 de ani din Sibiu, care a fost internat in 25 martie, in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, sectia Medicala. El a fost transferat la sectia de terapie intensiva pe 31 martie.

Barbatul intrase in contact cu sotia sa, care este confirmata cu coronavirus.

Barbatului i s-au recoltat probe pe 28 martie, fiind confirmat pozitiv in 31 martie. El a murit pe 4 aprilie. Comorbiditati: Neoplasm de prostata, hipertensiune arteriala, boala cronica neurologica.

Cel de-al 194-lea deces inregistrat a fost la Suceava. Este vorba despre un barbat de 83 de ani, internat in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava pe 29 martie. Pe 31 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultat pozitiv a venit pe 24 martie. Barbatul a murit pe 6 aprilie. El suferea de 6.04.2020. Comorbiditati: Complexe imune circulante (CIC), Hipertensiunea arteriala, accident vascular cerebral si dementa

Cel de-al 195-lea deces a fost inregistrat tot la Suceava. Este o femeie de 50 de ani care a murit la domiciliu pe 3 aprilie. Pe 4 aprilie au fost recoltate probe, iar rezultatul pozitiv a fost primit pe 6 aprilie.

Cel de-al 196-lea deces este tot in Suceva, un barbat de 71 de ani. Acesta a fost internat pe 20 martie la SJU Suceava - Sectia neurologie cu diagnosticul Hemoragie intracerebrala, hemiplegie, Complexe imune circulante (CIC), Diabet zaharat. Pe 25 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar pe 30 martie a venit rezultatul pozitiv. Acesta a murit pe 28 martie.

Cel de-al 197-lea deces a fost inregistrat tot in Suceava. Este vorba despre un barbat de 69 ani, decedat la domiciliu pe 31 martie. Pe 1 aprilie s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultatul pozitiv a venit pe 3 aprilie. Acesta prezenta comorbiditati: tromboza artera pulmonara operata.

Avem confirmate in acest moment 4.417 de cazuri de coronavirus pe teritoriul tarii, a anuntat marti Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

De la ultima informare transmisa de GCS, au fost inregistrate alte 360 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 274 de pacienti. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate si externate.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#morti coronavirus Romania , #coronavirus