In baza legislatiei GDPR, Inalta Curte scoate de pe site-ul instantei numele inculpatilor din dosarele solutionate definitiv

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 13:22 2548 citiri
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Dosarele solutionate definitiv de Inalta Curte au fost scoase de pe portalul instantei in baza legislatiei GDPR privind protectiei datelor cu caracter personal, precizeaza Inalta Curte pentru Ziare.com. Demersurile au inceput cu data de 1 octombrie, conform sursei citate.

Raspunsul vine dupa ce Ziare.com a solicitat un punct de vedere. Pe site-ul instantei (www.scj.ro) nu mai apar dosare mediatizate, cum ar fi cele in care s-au dat sentintele definitive in cazurile fostului lider PSD, Liviu Dragnea, dar si cel al milionarului Puiu Popoviciu - "Ferma Baneasa", sau cel in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost condamnat pentru retrocedarile de pe litoral.

"La nivelul Inaltei Curti au fost luate masuri de eliminare de pe pagina de Internet a instantei a datelor cu caracter personal preluate din sistemul ECRIS privind dosarele solutionate definitive inchise in acest sistem si dosarele solutionate definitive arhivate in sistemul ECRIS.

De asemenea, incepand cu data de 1 octombrie 2020, au fost luate masuri de eliminare automata de pe pagina de internet a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a datelor cu character personal preluate din sistemul ECRIS privind dosarele solutionate definitive," explica instanta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News