In sfarsit, se redeschide sectia ATI de la Spitalul de Arsi. A costat 250.000 de euro

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 20:05
2845 citiri
In sfarsit, se redeschide sectia ATI de la Spitalul de Arsi. A costat 250.000 de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi din Bucuresti s-ar putea redeschide in decembrie, sustine primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Pentru repararea sectiei Anestezie Terapie Intensiva (ATI) au fost investiti, pana acum, 250.000 de euro din bugetul Primariei Sectorului 1.

"Primaria Sectorului 1 se implica in deschiderea cat mai urgenta a sectiei ATI de la Spitalul de Arsi. Sper ca in doua-trei saptamani sa fie functionala. Avem nevoie de acest spital de mari arsi, nu mai trebuie ca bolnavii sa fie trimisi in spitalele din strainatate. Ceea ce ma doare cel mai mult este ca Ministerul Sanatatii a avut 500 de milioane de lei sa investeasca in spitale si nu a facut-o. O vom face noi. In luna decembrie, Romania va avea o sectie ATI in Spitalul de Arsi", a declarat Dan Tudorache.

In prezent, lucrarile se afla la stadiul de finisare, potrivit inginerului Adrian Balosin. El sustine ca s-au facut lucrari de decopertare, consolidare, de tencuiala, de finisare a pardoselilor si au fost instalate detectoare de fum si ventilatii speciale pentru pacientii cu arsuri.

Potrivit lui Balosin, repararea sectiei ATI s-a facut in proportie de 65-70 la suta.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pana la remedierea deficientelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

Ministerul Sanatatii preciza atunci ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a cerut Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sa dirijeze cazurile grave la alte spitale cu sectii de arsi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastica, la Spitalul Universitar de Urgenta.

Masurile au fost luate dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arsi.

Intr-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la cateva zile dupa ce i s-a administrat o transfuzie cu alta grupa de sange.

In alt caz, un barbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la cateva zile dupa ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sectie ATI Spitalul de Arsi , #Spitalul de Arsi
Comentarii