Hortensia, eliminata din parcurile publice - este folosita drept drog

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 21:39
20419 citiri
Hortensia, eliminata din parcurile publice - este folosita drept drog

Tinerii din Germania au inceput sa fure hortensii din gradinile publice si din cimitire, carora le usuca frunzele si florile, confectionandu-si apoi tigari din ele. In doza ridicata, consumul poate duce la moarte prin asfixiere.

In landul Bavaria, adolescentii in cautare de senzatii tari au gasit o noua sursa pentru a se binedispune: hortensiile, aceste flori ce cresc din abundenta in multe dintre parcurile din respectiva zona, dar si in cimitire. Le rup frunzele si petalele, apoi le usuca si le folosesc pentru a-si rula tigari, scrie publicatia germana Die Welt.

"Atunci cand astfel de tigari sunt fumate, se produce un efect halucinogen si euforic", explica Kurt Hostettmann, profesor de farmacologie din Geneva. "In functie de doza, senzatia perceputa este similara cu cea a THC (tetrahidrocanabinol), substanta activa continuta in plantele din genul Cannabis", spune acesta, potrivit Le matin.

Insa ceea ce pare a fi o distractie de adolescenti se poate lasa cu urmari nedorite: "Nu este recomandat fumatul partilor aeriene de hortensii, deoarece efectele secundare sunt foarte daunatoare sanatatii: probleme gastro-intestinale, respiratorii, puls crescut, ameteala", spune specialistul, avertizand ca dozele mari pot conduce la moarte prin asfixiere, datorita formarii unei substante numite Zyklon B, folosita de nazisti pentru gazare.

Eliminarea hortensiei din parcuri

Vestea buna este ca un asemenea obicei nu are un viitor prea indelungat, apreciindu-se ca asa cum s-a renuntat la diverse plante din gradinile publice, care prezentau risc de intoxicatii accidentale, prin substantele continute, se va renunta si la hortensii. In locul lor, in parcurile din Bavaria, sau din alte zone unde exista astfel de tentatii, vor fi plantate flori "inofensive".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#hortensia folosita drog, #hortensia efect halucinogen, #hortensia tigari adolescenti Germania, #hortensia parcuri publice Bavaria , #consum de droguri