Hong Kong impune "carantinare inopinata" a unor cartiere sau imobile, ca masura de combatere a pandemiei

Marti, 02 Februarie 2021, ora 12:18
1491 citiri
Hong Kong impune "carantinare inopinata" a unor cartiere sau imobile, ca masura de combatere a pandemiei
Foto: Pixabay

Sefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, si-a justificat strategia anticoronavirus de "carantinare inopinata" a unor cartiere sau imobile, explicand ca masura este menita sa permita efectuarea de teste pentru depistarea virusului, relateaza marti AFP.

Noua tactica in lupta impotriva coronavirusului adoptata in regiunea semiautonoma chineza consta in incercuirea, fara a anunta prealabil si de regula seara, a unui perimetru unde au fost inregistrate unul sau mai multe cazuri de COVID-19.

Autoritatile purced ulterior la testarea localnicilor din perimetrul incercuit, de unde acestia nu mai pot sa iasa decat daca prezinta un test negativ.

Pana acum, aceste operatiuni au avut un succes limitat, intrucat au dus doar la depistarea unui mic numar de cazuri, noteaza AFP.

In noaptea de luni spre marti, politia hongkongheza a incercuit zone din patru cartiere dens populate. Autoritatile au prelevat circa 1.700 de teste, dar nu a fost detectat niciun caz nou de COVID-19.

Totusi, marti, sefa executivului a incercat sa justifice aceasta strategie, afirmand ca nu reprezinta o "risipa de mana de lucru si de bani, ci dimpotriva, merita efortul".

"Nu putem considera numarul de cazuri confirmate ca fiind unicul criteriu sau criteriul determinant", a declarat Lam intr-o conferinta de presa.

"Eficienta nu se refera doar la rata de insanatosire, ci si la politica de prevenire a bolii", a explicat ea.

Guvernul hongkonghez urmareste o politica de depistare mai "activa", apropiata de cea desfasurata in China continentala, unde au mai aparut in ultimele saptamani focare de COVID-19.

Marti dimineata, guvernul a anuntat ca autoritatile ar putea patrunde in locuinte in cazul in care fortele de ordine banuiesc ca exista persoane care se ascund sau refuza sa se supuna unui test obligatoriu.

Seful adjunct al executivului, Matthew Chung, a indicat ca autoritatile au decis sa recurga la carantinari "mai ample si mai frecvente" pe masura apropierii Anului Nou chinezesc, saptamana viitoare.

Hong Kongul s-a aflat in "prima linie" la detectarea primelor cazuri de contaminare cu noul coronavirus, in urma cu mai mult de un an, in centrul Chinei, iar metropola cu circa 7,5 milioane de locuitori a raportat de la debutul pandemiei putin peste 10.000 de infectari si 170 de decese atribuite oficial COVID-19.

In ultimul an au fost impuse numeroase restrictii mai mult sau mai putin severe, care s-au dovedit eficiente pentru a impiedica o explozie a numarului de cazuri, dar isi pun amprenta asupra economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Honk Kong, #covid, #carantina , #scandal