Heroina de un milion de euro a fost confiscata in Bucuresti

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 17:234700 citiri
Heroina de un milion de euro a fost confiscata in Bucuresti
Foto: Arhiva Pixabay

Procurorii DIICOT au confiscat peste 33 de kilograme de heroina, cu o valoare pe "piata neagra" de peste un milion de euro, in urma mai multor perchezitii efectuate la persoane suspectate de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea infractionala, formata din patru suspecti, realiza tranzactii cu importante cantitati de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, actionand intr-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de incredere.

Membrii gruparii ar fi intentionat sa comercializeze pe teritoriul Romaniei si al altor state europene "o cantitate foarte mare de heroina", pe care o procurasera de la un cetatean turc, aceasta fiind depozitata intr-o cladire dezafectata de pe teritoriul municipiului Bucuresti si la domiciliile a doi suspecti de pe teritoriul judetului Timis.

"Vineri, procurorii DIICOT - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul Antidrog, au efectuat un numar de 5 perchezitii domiciliare, in urma carora a fost ridicata cantitatea de 33,5 kg de heroina, de puritate 50%, cu o valoare totala pe piata neagra de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile si sumele de 1.950 de euro si 9.800 de lei", arata anchetatorii.

DIICOT informeaza ca Tribunalul Bucuresti a dispus, duminica, arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile fata de doua persoane, iar fata de alti doi a fost dispusa masura arestului la domiciliu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News