Heroina de 43 de milioane de euro, intr-un container cu prosoape din Marea Britanie

Miercuri, 07 August 2019, ora 07:142888 citiri
Heroina de 43 de milioane de euro, intr-un container cu prosoape din Marea Britanie
Foto: Twitter/@NCA_UK

Agentia britanica de lupta impotriva criminalitatii (NCA) a capturat 398 kg de heroina ascunsa intr-un container care transporta prosoape si halate de baie, intr-una "din cele mai importante capturi" de droguri realizate vreodata in Regatul Unit.

Drogurile, in valoare de circa 43 milioane de euro la revanzare, au fost descoperite pe 2 august intr-o nava care transporta containere, la Felixstowe, un port pe coasta estica a Angliei, unde nava facea escala inainte de a pleca spre Anvers, in Belgia, conform unui comunicat al NCA citat de AFP.

Dupa ce a confiscat heroina, politia britanica a pus containerul in care o gasise la loc si a lasat nava sa paraseasca Felixstowe.

La sosirea la Anvers, containerul a fost recuperat de un camion si transportat la Rotterdam, in Olanda, sub supravegherea constanta a Politiei.

Luni, cand containerul urma sa fie descarcat, politia olandeza a efectuat doua arestari, in timp ce autoritatile britanice retinusera un individ la Bromsgrove, in centrul Angliei.

"Capturarea unei atat de mari cantitati de heroina este rezultatul unei anchete punctuale, bazata pe informatii, efectuata de NCA, cu parteneri internationali si britanici", a declarat Colin William, director regional al operatiunilor NCA.

"Este aproape sigur ca o parte din droguri ar fi fost vandute in Regatul Unit, alimentand violenta", a adaugat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News