O haită de lupi a făcut prăpăd în turma de oi a unui cioban. Peste 60 de mioare ucise

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 13:525729 citiri
O haită de lupi a făcut prăpăd în turma de oi a unui cioban. Peste 60 de mioare ucise
Un număr impresionant de oi au fost vânate de lupi FOTO Monitorul de Suceava

Săptămâna trecută, în comuna Cârlibaba, județul Suceava, o haită de lupi a lăsat dezastru în urmă într-o turmă de oi.

Pe timp de zi, în zona Măgura Mică de la Cârlibaba, o haită formată din nouă lupi a dat atacul asupra oilor care pășteau. A fost un dezastru la care ciobanii nu au avut timp să reacționeze. Lupii au atacat din mai multe direcții, au ”spart” turma în două, iar zeci de oi au fugit în pădure. Nici câinii nu au mai putut fi eficienți după ce oile au intrat în pădure. Acolo, lupii au putut acționa aproape nestingherit. Lupii au ucis și sfâșiat cu mult mai mult decât au putut mânca. În jur de 65 de oi au fost ucise, sfâșiate ori au dispărut în pădure, fiind șanse mici de a mai fi recuperate.

Evaluarea pagubelor este încă în derulare. Oile moarte sau în agonie au fost găsite pe o rază destul de mare, scrie Monitorul de Suceava.

O comisie întrunită de Primăria Cârlibaba, cu reprezentanți ai instituțiilor abilitate, urmează să facă evaluarea pagubelor și să întocmească un dosar în vederea despăgubirilor proprietarilor oilor. Aceste dosare ajung la Agenția de Protecție a Mediului (APM) Suceava, care este competentă pe linia acordării de despăgubiri, prin ministerul de care aparține.