Guvernul lanseaza titluri de stat "Centenar". Suma minima de investit este de 1 leu

Vineri, 08 Iunie 2018, ora 19:30
7240 citiri
Guvernul lanseaza titluri de stat "Centenar". Suma minima de investit este de 1 leu
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a aprobat lansarea emisiunii de titluri de stat "Centenar" pentru populatie, cu dobanda de peste 25% pe cinci ani, iar vanzarea acestora va incepe, cel mai probabil, saptamana viitoare.

"La propunerea Ministerului Finantelor Publice, Guvernul a aprobat noi reglementari care vor permite lansarea unei emisiunii cu titluri de stat Centenar pentru populatie cu dobanda de peste 25% pe cinci ani, asta inseamna o dobanda de peste 4% pe an, un instrument atractiv dedicat populatiei, destinat incurajarii, economisirii si diversificarii bazei de investitori in titlurile de stat", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

El a adaugat ca, potrivit acestei hotarari de guvern, titlurile de stat vor putea fi vandute, distribuite si prin Posta Romana, dar si prin Trezorerie, banci sau societati financiare de brokeraj sau asigurari, iar rascumpararea titlurilor se va putea face in orice moment pe Bursa.

"Instrumentul are o serie de beneficii. In primul rand, impulsionarea economisirii in pofida consumului, acordarea unei dobanzi net superioare celei din sistemul bancar, va spuneam ca undeva la peste 4% pe an. Dobanda pentru titlurile de stat nu se impoziteaza, statul garanteaza integral contravaloarea acestor titluri de stat, indiferent de suma; i prin aceste titluri de stat se pot garanta creditele pentru investitii, pentru constructii", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Intrebat care va fi perioada de subscriptie pentru titlurile de stat, el a spus ca saptamana viitoare ar trebui sa inceapa aceasta vanzare, iar suma minima pe care o poate investi cineva in titlurile "Centenar" este 1 leu.

"1 leu este suma pentru titlurile de stat, inteleg ca ramane valabil ce este acum valabil in ceea ce priveste titlurile de stat Tezaur, aici este vorba de titlurile Centenar si suma minima este 1 leu", a adaugat Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Centenar titluri guvern , #ANI