Guvernul aproba ordonanta de urgenta pentru trotinetele electrice. Ce restrictii si amenzi prevede

Marti, 04 Februarie 2020, ora 20:29
Guvernul aproba ordonanta de urgenta pentru trotinetele electrice. Ce restrictii si amenzi prevede
Foto: Arhiva Pixabay

Executivul a aprobat, marti, OUG prin care este reglementata circulatia trotinetelor electrice pe drumurile publice - acestea nu pot circula decat pe carosabil nu si pe trotuar, si numai pe sectoarele de drum cu viteza maxima admisa de 50 km/h.

De asemenea, ele nu pot fi folosite decat de persoanele care au cel putin 14 ani, iar viteza maxima din constructie a trotinetelor electrice nu poate depasi 25 de km/h, conform ordonantei.

Trotineta este definita ca vehicul cu doua sau trei roti prevazuta pentru transportul unei singure persoane, astfel incat Politia va putea sa-i sanctioneze pe cei care incalca regulile.

Amenzile prevazute in proiect sunt intre 6 si 8 puncte de amenda (145 de lei e un punct de amenda).

Circulatia trotinetelor este permisa in Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franta si Italia, dar este interzisa in Marea Britanie.

Comunitatea utilizatorilor de trotinete electrice se opune acestor reglementari, ei fiind nemultumiti mai ales de limitarea vitezei din constructie: "Odata pentru ca in momentul de fata sunt multe trotinete care pot atinge 28-30-35-40 km/ora si a doua oara: nu poti sa interzici existenta unui obiect care deja exista prin limitarea in definitie," a declarat pentru Digi24 Mihnea Raducu, reprezentant al comunitatii We are electric.

Citeste mai departe despre OUG de reglementare a circulatiei trotinetelor electrice pe Curs de guvernare

 Articol citit de 7036 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Sokratis
  05.02.2020, 13:21
  We are electric
  daca vreti sa reduceti poluarea dati din picior pe trotineta sau pedalati pe bicicleta. V-ati gindit ce poluare vor produce milioanele de baterii care isi vor fi incheiat ciclul de viata? Vorbesc de astea moderne cu incarcare rapida care au carcasele din PLASTIC si componentele sunt NERECICLABILE.
  Nu sunt retrograd, dar bateriile cu bac de ebonita, solutie acida si elementi de plumb erau complet reciclabile. Trebuia pastrata ideea si imbunatatita tehnologia. Dar economia neecologica bazata exclusiv consum are alte principii si o turma consumerista ca sa o sustina.
  cyonel
  05.02.2020, 10:23
  Trotinete in trafic?
  Dar daca cel ce conduce o trotineta sau o bicicleta imi rupe oglinda sau loveste masina cine plateste daunele.Nu au nimic de identificare ca sa pot merge la politie .Sau cum de au voie sa faca slalom printre masini sau sa mearga intre benzi,aici este valabil si pentru scutere.Nu erea mai bine sa faca piste pentru ei?
  harris_bmb
  05.02.2020, 11:42
  ce te faci
  daca da peste tine un cret in cu trotineta electrica si nici macar nu se sincheste ca te-a lasat lat pe trotuar ?
  04.02.2020, 22:42
  un oug ticluit de niste ***
  unde sunt pistele pentru biciclete? acolo unde exista de fatada in centrul orasului, de ce sunt pline cu pietoni? cum sa circuli cu trotineta cu 25 km/ora fara sa intrerupi fluxul de 60-80 km/ora cu care circula TOATE masinile pe sectoarele de drum cu viteza maxima admisa de 50 km/h? cu o bicicleta obisnuita se obtine usor viteze de 30-40 km/ora * daca b/o/i/i care au conceput aceasta t/a/m/p/e/n/i/e au impresia ca numarul de accidente grave vor scadea, se inseala * cati pietoni au fost accidentati pe trotuare de trotinete? * sfat: daca vreti sa asigurati un climat de siguranta pentru participantii in trafic, adaptati legislatia la infrastructura existenta si la obiceiurile conducatorilor auto (agresivi si nesanctionati) * acestor guverne de benzinari rusificati nu prea le place transportul alternativ si nepoluant cum este cel electric...
  cyonel
  05.02.2020, 10:30
  Care soferi agresivi?
  Ce cauta cu trotineta sa faca slalom printre masini sau sa mearga inte benzi?Scrie cumva in codul rutier?
  harris_bmb
  05.02.2020, 09:34
  cati pietoni au fost accidentati pe trotuare de trotinete?
  nu se stie numarul lor pentru ca nu exista legislatie care sa reglementeze asta dar pot sa-ti spun din proprie experienta ca este foarte periculos.
  Un *** cu trotineta electrica m-a lovit din spate destul de rau si trebuit sa merg la spital, pentru ca nu mai puteam sa merg. Din fericire am scapat fara fractura insa am avut nevoie de 30 de zile de recuperare medicala.

  Retardatul dupa ce m-a lovit (a cazut si el pe jos) nu a venit nici macar sa ma intrebe daca sunt bine eventual sa ma ajute macar sa ma ridic.

  Cand a vazut tem belul ca nu pot sa ma ridic s-a urcat pe trotineta si a disparut. Am sunat la 112 pentru ajutor deoarece eram pe Splaiul Independentei pe langa UNEFS, o zona putin circula pietonal.

  Iata de ce trebuie o reglementare in acest sens.
  Sokratis
  04.02.2020, 21:18
  Nici nu poti sa negi existenta unui individ
  care deja exista prin limitarea in gindire.
  Vintage
  04.02.2020, 20:12
  Alt OUG?
  :))))))))))))))))
  Mos bazil
  04.02.2020, 21:53
  Alt OUG ?
  Sa vedeti maine dimineata cate 'alte OUGuri'vor apare ... 'noaptea ca hotii'.