Guvernul cumpara avion dupa ce Iohannis s-a plans ca il costa prea mult sa inchirieze

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 17:08
7229 citiri
Guvernul cumpara avion dupa ce Iohannis s-a plans ca il costa prea mult sa inchirieze
Foto: Facebook/Tarom

Guvernul a aprobat achizitionarea unui avion de protocol pentru deplasarile presedintelui Klaus Iohannis, precum si ale premierului Victor Ponta si altor membri ai Executivului.

Ponta a declarat ca Guvernul va negocia cu Tarom achizitionarea unei aeronave de protocol si a specificat in ce ocazii va fi folosit aparatul de zbor.

"Vom negocia cu cei de la Tarom achizitionarea unei aeronave care sa serveasca ca si aeronava de protocol", a precizat prim-ministrul.

Rugat sa mentioneze in ce conditii va fi folosit avionul, Ponta a detaliat: "Cand pleaca presedintele la Bruxelles sau cand pleaca in America sau cand pleaca prim-ministrul, de exemplu, maine plec la Chisinau. E destul de clar?".

Premierul a fost intrebat de catre jurnalisti daca ia si un elicopter. "Daca vreti avem si elicopter", a raspuns razand Victor Ponta.

Potrivit Antena 3, o comisie speciala condusa de ministrul Transporturilor Ioan Rus va alege, impreuna cu reprezentantii Tarom, o aeronava potrivita pentru zborurile prezidentiale.

Problema lipsei unui avion prezidential a fost readusa in discutie la finalul lunii aprilie, cand Administratia Prezidentiala a inchiriat o aeronava de lux pentru o deplasare a lui Iohannis la Bruxelles, pentru care a platit 140.000 de lei.

Avion de lux pentru Iohannis. Presedintele zboara la Bruxelles cu o bijuterie a aviatiei, Dan Mihalache da vina pe Basescu (Video)

De asemenea, primele vizite externe ale presedintelui Klaus Iohannis au fost realizate cu avioane Tarom sau ale unor companii private.

Ulterior, Administratia Prezidentiala i-a trimis premierului Victor Ponta un memorandum pentru a redeschide discutia achizitionarii unei aeronave, mai ales ca s-a cheltuit deja, in primele trei luni ale anului, o treime din bugetul pentru deplasari externe aprobat pentru 2015. Astfel, in primele trei luni ale anului au fost cheltuite 330.000 de euro pentru cele sapte deplasari externe ale lui Iohannis. Din aceasta suma, aproape 270.000 de euro au fost cheltuieli pentru transportul aerian al delegatiilor.

Iohannis ii cere lui Ponta avion, dupa ce-a dat 270.000 de euro pe bilete in 3 luni (Video)

Dan Mihalache confirma: Iohannis si Ponta vor sa aiba avion la dispozitie

Ultimul "Air Force One" romanesc a fost vandut in urma cu trei ani unei companii americane, dupa ce fusese scos din uz in 2010. Guvernul a abandonat, de doua ori in ultimii ani, planul de a cumpara un avion prezidential.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#avion Iohannis, #avion Ponta Iohannis , #avion