Greva generala in Belgia, summit-ul UE bulversat

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 10:39
3081 citiri
Greva generala in Belgia, summit-ul UE bulversat

Prima greva generala din Belgia din ultimii 20 de ani va bulversa activitatea tarii, va scoate in strada mii de oameni si va afecta serios summit-ul Uniunii Europene desfasurat luni la Bruxelles.

Pentru a-i primi pe sefii de stat si de guvern care se vor intalni la Bruxelles in cursul dupa-amiezii intr-un summit neoficial consacrat situatiei economice din UE, autoritatile belgiene au pus la punct solutii alternative.

Astfel, micul aeroport militar Beauvechain, situat la circa 30 de kilometri sud de capitala, s-a pregatit pe toata durata week-endului ca sa primeasca avioanele liderilor din cele 27 de tari, care nu vor putea ateriza la Bruxelles, din cauza grevei controlorilor de zbor.

Feroviarii belgieni si-au incetat activitatea duminica seara, lansand cu cateva ore mai devreme o greva generala impotriva austeritatii. Trenurile de mare viteza Thalys si Eurostar, care unesc Parisul, Londra, Bruxellesul, Amsterdamul si Cologne, si-au intrerupt activitatea duminica seara si vor stationa toata ziua de luni, anunta Reuters.

Atentionare MAE: Greve generale in Italia si Belgia

Sindicatele, care denunta miliardele de euro de economii asumate de guvernul condus de socialistul Elio Di Rupo, spera sa determine incetarea activitatii in intreaga tara, apelul lor la greva adresandu-se atat sectorului public, cat si celui privat.

Cu toate acestea, belgienii par sa accepte masurile de austeritate luate de guvern. Potrivit unui recent sondaj de opinie, numai 21 la suta dintre cetateni sunt de acord cu greva de luni.

Ministerul de Externe de la Bucuresti a avertizat, inca de saptamana trecuta, ca miscarea de protest din Belgia va afecta atat sectorul public de transport, cat si cel privat si va perturba grav traficul rutier, feroviar si aerian. Apeluri la greva au fost lansate si de asociatiile profesionale din sectorul portuar si al transporturilor maritime.

Pentru a preveni aparitia unor situatii neplacute pe durata calatoriei in Belgia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite zonele unde au loc miscari de protest si sa contacteze, in prealabil, compania de transport feroviar/aerian de unde si-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#greva Belgia, #summit UE Bruxelles, #Bruxelles Basescu greva , #greva generala
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
ce i-as trimite eu in Romania