Grecia: Sfantul Sinod anunta ca bisericile vor ramane inchise de Paste

Joi, 05 August 2021, ora 17:278924 citiri
Grecia: Sfantul Sinod anunta ca bisericile vor ramane inchise de Paste
Foto: captura video

Sfantul Sinod, organul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a anuntat miercuri seara ca bisericile vor ramane inchise pe toata durata sarbatorilor de Paste, cea mai mare sarbatoare a crestinilor, din cauza pandemiei de COVID-19, noteaza AFP.

Cu mai putin de o luna inainte de Pastele ortodox, care se sarbatoreste anul acesta pe 19 aprilie, Sfantul Sinod a declarat ca "intelege pe deplin nelinistea Republicii Elene in aceasta perioada cruciala".

Biserica Ortodoxa i-a invitat pe credinciosi sa se roage acasa la ei si a dat asigurari ca va putea "transmite Sfanta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii".

Intr-o tara 90% ortodoxa si unde biserica nu este separata de stat, guvernul grec a luat in urma cu doua saptamani decizia dificila de "a anula toate evenimentele religioase din biserici", cu exceptia inmormantarilor. Lacasurile de cult au ramas deschise doar pentru "rugaciune individuala".

Sfantul Sinod a precizat ca "Biserica Ortodoxa a Greciei a donat 150.000 de euro" pentru a spijini sistemul de sanatate si ca membrii organului ecleziastic va dona fiecare o parte din salariu in acelasi scop.

Pana in prezent, Grecia a numarat 50 de decese si 1.415 cazuri de contaminare cu coronavirusul la o populatie de circa 11 milioane de locuitori.