Giuliani spune ca a discutat cu cel putin un oficial roman privind scrisoarea catre Iohannis

Joi, 30 August 2018, ora 08:44
9163 citiri
Giuliani spune ca a discutat cu cel putin un oficial roman privind scrisoarea catre Iohannis
Foto: Arhiva Hepta.ro

Avocatul presedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, spune ca a fost contactat de Departamentul de Stat in legatura cu scrisoarea adresata autoritatilor romane si ca a discutat cu cel putin un oficial roman, fara a-l nominaliza insa.

De asemenea, el a afirmat ca poate ar fi trebuit sa mentioneze in document ca nu reprezinta pozitia presedintelui Donad Trump, scrie Washington Post.

Rudolph Giuliani a fost sunat saptamana aceasta de oficiali ai Departamentului de Stat in legatura cu scrisoarea, acestia vrand sa stie daca este reala, raspunsul sau fiind: "Absolut".

Giuliani a precizat ca nu este implicat in actiuni vizand si alte state in afara de Romania si ca nu a discutat acest subiect cu Trump sau cu alt oficial al administratiei.

"Sunt persoana privata", a replicat el cand a fost intrebat de ce a adoptat o pozitie contrara celei a Guvernului SUA.

"Poate ar fi trebuit sa mentionez in scrisoare ca nu il reprezint pe presedinte", a spus el, dar ca a presupus ca autoritatile romane stiu acest lucru. Rudolph Giuliani a mai precizat ca a discutat cu cel putin un oficial roman in contextul demersului sau, fara insa a face nominalizari.

Avocatul presedintelui Donald Trump, Rudolf Giuliani, a fost platit de o firma de consultanta in momentul in care a trimis presedintelui Romaniei o scrisoare contrara pozitiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma apartine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Giuliani a declarat marti pentru Politico ca scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firma de consultanta globala, Freeh Group International Solutions.

"Ei imi platesc onorariul", a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

El nu a spus cu cat a fost platit sau daca Freeh Group a apelat la serviciile sale in numele unui client, Giuliani sugerand ca orice alte intrebari sa fie adresate Freeh Group, care nu a raspuns solicitarilor adresate.

Giuliani, a adresat autoritatilor romane o scrisoare pe tema protocoalelor incheiate de institutii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucuresti s-a disociat, transmitand, prin purtatorul de cuvant, ca Guvernul SUA nu comenteaza actiunile persoanelor fizice.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Giuliani discutii oficial roman, #Giuliani scrisoare Iohannis, #Giuliani avocat Donald Trump Romania , #justitie