Germanii ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării pentru a călători cu mijloacele de transport în comun

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 07:30
1848 citiri
Germanii ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării pentru a călători cu mijloacele de transport în comun
Acest al patrulea val de infectare cu SARS CoV-2 provoacă dificultăţi guvernului pe cale să se formeze în Germania FOTO Pexels.com

Germanii ar putea fi obligaţi, în curând, să prezinte un test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin COVID-19 pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, autorităţile analizând adoptarea unor măsuri drastice pentru a combate noua creştere a cazurilor de îmbolnăvire, transmite Reuters.

Germania a înregistrat în ultima săptămână, 7 -14 noimbrie, un nou record al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în condiţiile în care creşterea activităţilor în spaţii închise odată cu răcirea vremii a transformat încă o dată Europa în epicentrul pandemiei.

Acest al patrulea val de infecţie provoacă dificultăţi guvernului pe cale să se formeze, trei partide negociind pentru a forma următorul cabinet după alegerile neconcludente din septembrie.

Social-democraţii de centru-stânga, Verzii şi FDP, pro-business, au declarat luni, 15 noiembrie, că vor adăuga măsuri mai dure la proiectul lor de lege care este examinat de Bundestag (camera inferioară a parlamentului) pentru a face faţă epidemiei.

Aşa-numitele reguli 3G, care prevăd un test COVID-19 negativ sau dovada recuperării sau vaccinării ar trebui să se aplice transportului public, precum şi locurilor de muncă, conform unui document de politică al celor trei părţi. Nu este clar cum vor fi aplicate prevederile.

”Pentru a sparge rapid şi cu forţă al patrulea val, am convenit... alte reguli”, a scris, pe Twitter, parlamentarul Verzilor Kathrin Goering-Eckardt. Cu toate acestea, ea a spus mai târziu reporterilor că nu a existat un acord cu privire la vaccinarea obligatorie în unele sectoare, cum ar fi casele de îngrijire, evidenţiind o divizare în viitorul guvern între partidul ei şi SPD, pe de o parte, şi FDP, pe de altă parte, care este mai liberal.

Guvernul austriac a impus carantinarea persoanelor nevaccinate

Propunerea de noi restricţii în Germania a venit în momentul în care guvernul austriac a impus luni carantinarea persoanelor nevaccinate.

Alte ţări europene solicită pasagerilor să furnizeze dovada vaccinării sau a testării pentru călătoriile pe distanţe lungi cu transportul public. Dar nu este clar dacă alte ţări solicită acest lucru pentru transportul urban.

Bundestagul urmează să voteze joi, 18 noiembrie, proiectul de lege, astfel încât acesta să poată intra în vigoare înainte de expirarea stării de urgenţă a Germaniei din 25 noiembrie, care a oferit temeiul legal pentru măsurile anterioare împotriva pandemiei.

Pe lângă regulile la nivel naţional, noua lege îşi propune să ofere celor 16 landuri ale Germaniei un set de instrumente cu opţiuni pe care le pot aplica separat, având în vedere că rata de infectare variază foarte mult în ţară.

Rate mai mari există în regiunile cu cele mai scăzute rate de vaccinare, şi anume estul şi sudul Germaniei. Însă noul proiect de lege exclude măsuri precum blocarea şcolilor şi interzicerile de acces aplicate în timpul valurilor anterioare ale pandemiei, stârnind critici din partea unor factori de decizie politică că diminuează percepţia riscului şi flexibilitatea.

Rata de vaccinare a Germaniei, de 67%, este printre cele mai scăzute din Europa de Vest, ceea ce ar putea ameninţa performanţa sa relativ puternică de până acum în combaterea pandemiei.

Până acum, Germania a înregistrat aproximativ 1.164 de decese la un milion de oameni din cauza Covid-19, comparativ cu 1.828 în medie pentru Uniunea Europeană, conform datelor din 14 noiembrie oferite de Our World in Data.

UEFA analizează o decizie care poate afecta și naționala României
UEFA analizează o decizie care poate afecta și naționala României
UEFA va asculta îngrijorările selecţionerilor echipelor naţionale cu privire la mărimea loturilor pentru EURO 2024 din Germania, a anunţat joi organizaţia care conduce fotbalul european,...
O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
Partidul populist bulgar ITN (Există un astfel de popor) a refuzat joi mandatul de formare a unui nou guvern naţional, deschizând calea pentru ca preşedintele Rumen Radev să convoace alegeri...
#Covid 19, #transport public, #vaccinare, #Germania, #guvern, #test negativ, #rata infectare , #Val patru COVID