Geoana: Summit-ul, pretext pentru ascultarea permanenta a telefoanelor

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 22:56 1581 citiri

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a exprimat temerea ca Summitul de la Bucuresti a fost doar un pretext folosit de SRI pentru ascultarea permanenta a telefoanelor cetatenilor, informeaza AmosNews.

"Avem semnale destul de serioase ca aceste masuri nu au fost doar o masura temporara pe perioada Summit-ului NATO.Se pare ca acest lucru continua si dupa ce domnii Bush si Putin au parasit capitala Romaniei", a declarat Geoana.

Potrivit acestuia, Guvernul a promovat o lege care in prezent se afla in atentia Senatului, in care se propune pastrarea pentru un an de zile, in mod obligatoriu, a datelor confidentiale care se afla pe serverele companiilor de telecomunicatii din Romania.

Geoana a mai spus ca a cerut expertilor sa urmareasca care sunt consecintele acestor hotarari ale Consiliului Superior de Aparare a tarii (CSAT), de a fi ascultate telefoanele cetatenilor de catre SRI pe perioada Summit-ului.

De asemenea, liderul social-democrat a cerut sprijinul presei si societatilor neguvernamentale pentru aflarea adevarului.

Informatia potrivit careia telefoanele cetatenilor au fost ascultate pe perioada Summit-ului, conform unei hotarari CSAT, a aparut luni intr-un cotidian central.

Tot luni, ministrul Apararii, Teodor Melescanu declara ca nu poate oferi precizari in acest sens si ca singura cale de aflare a adevarului consta in desecretizarea fisierelor audio de la sedinta CSAT.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News