Generalul SRI Dumitru Dumbrava a fost trecut in rezerva UPDATE Iohannis a semnat decretul

Marti, 28 August 2018, ora 20:50
7219 citiri
Generalul SRI Dumitru Dumbrava a fost trecut in rezerva UPDATE Iohannis a semnat decretul
Foto: Arhiva Facebook/SRI

Generalul SRI Dumitru Dumbrava a fost trecut in rezerva. Potrivit unor surse Ziare.com, decizia a fost semnata marti de directorul SRI Eduard Hellvig.

Informatia a fost confirmata de Administratia Prezidentiala, care a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea in rezerva a generalului de brigada (o stea) Dumbrava Dumitru din Serviciul Roman de Informatii, la data de 1 septembrie 2018.

Dumitru Dumbrava a ajuns in atentia presei in 2015 cand, intr-un interviu pentru juridice.ro, Dumitru Dumbrava lasa de inteles ca instantele constituie "camp tactic" pentru SRI si afirma ca Serviciul urmareste unele dosare pana la solutionarea lor definitiva, asertiuni care au provocat proteste din partea mai multor asociatii ale magistratilor, aminteste Mediafax.

"Daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze", declara atunci Dumbrava.

De asemenea, in luna noiembrie 2017, generalul Dumitru Dumbrava a fost audiat in Comisia de Control a SRI, unde a negat ca s-ar fi implicat personal pentru rezolvarea unor dosare. Generalul spunea ca este dispus sa mearga chiar si la detectorul de minciuni, pentru a demonstra ca nu i-a cerut fostei sefe DIICOT, Alina Bica, sa dea o anumita solutie intr-un dosar, asa cum se vehicula.

Totodata, luna trecuta jurnalistii de la PressOne aratau ca teza de doctorat a lui Dumbrava este "aproape in intregime plagiata din diferite surse online, din rezumatul unei alte teze de doctorat, dintr-o lucrare de masterat, una de licenta, chiar si dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu".

"Cele cateva pagini neplagiate, precum si anexele provin, cel mai probabil, din materiale interne ale SRI", spuneau jurnalistii.

Dumbrava a devenit doctor in stiinte militare si informatii in 2012, la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", cu tema "Aspecte cu relevanta privind securitatea in spatiul cibernetic".

Pana la ora publicarii acestei stiri SRI nu a comunicat motivul trecerii in rezerva a generalului Dumbrava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dumitru Dumbrava general SRI rezerva, #Dumitru Dumbrava SRI plagiat , #sri