Gelu Voican Voiculescu se afla la monumentul Revolutiei, la o zi dupa ce a fost agresat in Piata Universitatii: Daca nu mi-a fost teama acum 30 de ani, nu poate sa-mi fie teama astazi

Duminica, 22 Decembrie 2019, ora 11:49 4522 citiri
Foto: Prin amabilitatea Inquam Photos/ George Calin

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu este prezent, duminica dimineata, la monumentul Revolutiei, situat langa sediul Ministerului de Interne.

Acesta se afla acolo cu ocazia unei slujbe religioase de comemorare a eroilor cazuti la evenimentele sangeroase din decembrie 1989.

Intrebat de jurnalisti daca nu ii este teama sa mai fie prezent la un eveniment de comemorare a Revolutiei Romane, Voican a negat: "Daca nu mi-a fost teama acum 30 de ani, nu poate sa-mi fie teama astazi. (...) Dosarul Revolutiei nu s-a judecat", a spus Voican Voiculescu, citat de Agerpres.

Prezenta sa la momentul comemorativ vine in contextul in care, sambata, el a fost prezent in Piata Universitatii, la un eveniment similar si a fost imbrancit si huiduit de mai multe persoane nemultumite ca fostul vicepremier a venit la acea manifestatie. Un barbat chiar l-a lovit in cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu parasind Piata Universitatii sangerand.

Barbatul care l-a lovit in cap cu o carja a fost gasit de oamenii legii si a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunand o plangere impotriva individului de 68 de ani.

Conform Politiei Capitalei, cercetarile sunt efectuate de Sectia 1 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente, urmand a fi sesizata unitatea de parchet competenta teritorial si material.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis in judecata, alaturi de Ion Iliescu, in dosarul Revolutiei, cazul aflandu-se pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). El este acuzat de infractiuni contra umanitatii.

Recent, el a fost in mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revolutiei Romane, institutie pe care o conduce. Mai multe organizatii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sambata, evenimentul a fost anulat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News