Gara din Ramnicu Valcea, modernizata cu zeci de milioane de lei, nu poate fi folosita

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 10:414255 citiri
Gara din Ramnicu Valcea, modernizata cu zeci de milioane de lei, nu poate fi folosita
Foto: Arhiva Ziare.com

Gara din Ramnicu Valcea a fost modernizata si reinaugurata cu mare fast in urma cu un an, insa ea nu poate fi folosita nici in ziua de astazi, iar calatorii sunt nevoiti sa stea in conditii mizere.

Acum un an, la taierea de panglica a participat si ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Costescu, dar gara tot nu a fost oficial deschisa, pentru ca nu se terminasera inca lucrarile, potrivit Stirile TVR.

Autoritatile nu au fost capabile sa finalizeze gara nici dupa un an, desi nu mai erau prea multe de facut.

Vechea gara a fost demolata aproape in totalitate acum patru ani. Din ea au mai ramas un depozit vechi, unde au fost amenajate casa de bilete si toaleta publica.

Desi conditiile de aici lasa de dorit, angajatii CFR si calatorii sunt nevoiti sa le foloseasca, pentru ca noua gara nu poate fi folosita.

CFR a transmis un comunicat in care a anuntat ca pana la finalul lui aprilie ar trebui sa fie gata si lucrarile restante, gara fiind finalizata in proportie de 99,3%.

"Obiectivul va fi dat in exploatare dupa finalizarea racordului de canalizare la reteaua orasului (...). Solutia agreata de proiectant pentru executia racordului de canalizare a fost aceea de preluare a apelor uzate in canalizare printr-o statie de pompare (...).

Lucrarile de racordare vor demara in perioada urmatoare, daca vremea va fi favorabila executiei, termenul estimat de finalizare fiind luna aprilie 2017", de arata in comunicatul citat.

Gara din Ramnicu Valcea a fost modernizata cu 34 de milioane de lei cu bani din fonduri europene.

Comentarii