Galati: Functionar public trimis in judecata

Joi, 03 Iunie 2010, ora 17:10
2526 citiri
Galati: Functionar public trimis in judecata

Eduard Cluadiu Miloiu, inspector la Directia Generala a Finantelor Publice Galati, acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Galati de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata, a fost trimis in judecata.

Alaturi de el, in acelasi dosar, vor fi judecati Alexandru Pohrib, fost candidat la Primaria Municipiului Galati, administrator la doua societati comerciale, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de evaziune fiscala, ambele in forma continuata, si Octavian Miclescu, fost administrator la una dintre firme, in sarcina caruia s-a retinut complicitatea la evaziune fiscala.

Conform rechizitoriului, in perioada februarie 2005-octombrie 2006, Pohrib, in calitate de administrator la doua firme galatene, Tubmeto si Micmeto SRL, a intocmit si semnat mai multe documente contabile care au avut ca rezultat inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive creatoare a unei taxe pe valoare adaugata deductibila in suma de 2.566.040 lei.

In acest demers a fost ajutat de Miclescu, la acea ora administrator la SC Micmeto SRL Galati, care a semnat mai multe documente de evidenta contabila. De asemenea, in decembrie 2005, Pohrib a inregistrat in contabilitatea Micmeto, in mod fictiv, o factura fiscala reprezentand lucrari de terasamente efectuate catre Tubmeto SRL Galati, cea de-a doua sa firma.

Prin aceasta modalitate, inculpatul, al carui frate este lider sindical la SC Electrica SA Galati si consilier judetean, s-a sustras de la plata sumei de 16.784 lei, reprezentand impozit pe profit datorat bugetului consolidat al statului. In acelasi context, in perioada iulie 2005-octombrie 2006, Miloiu a intocmit trei rapoarte de inspectie fiscala la firmele lui Pohrib in care a consemnat situatii de fapt nereale, lucru care a dus la prejudiecrea bugetului de stat cu 2.582.824 lei, aproximativ 723.480,11 euro, reprezentand TVA deductibil si impozit pe profit.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Octavian Miclescu si Eduard Claudiu Miloiu. Dosarul, dupa cinci ani de la faptele respective, in care cei trei galateni sunt inculpati, va fi judecat la Judecatoria Galati.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#functionar public DNA Galati, #functionar public judecata DNA , #DNA