Gafa incredibila a primariei: Pe un banner urias cu "Te iubesc, Iasi" a fost pusa o cladire din Chisinau

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 12:153013 citiri
Gafa incredibila a primariei: Pe un banner urias cu "Te iubesc, Iasi" a fost pusa o cladire din Chisinau
Primaria sustine ca pe banner este un imobil de pe pietonalul Stefan cel Mare FOTO ziaruldeiasi.ro

Un banner de promovare a orasului montat pe o cladire de pe bulevardul Independentei din Iasi, contine o imagine cu o cladire din Chisinau.

Primaria sustine ca este un imobil de pe pietonalul Stefan cel Mare, insa Sorin Iftimi, muzeograf al Muzeului de Istorie a Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal "Moldova" Iasi, a confirmat pentru ziaruldeiasi.ro ca este, de fapt, o cladire din orasul Chisinau.

Istoricul crede ca municipalitatea a facut o confuzie intre cladirea de pe strada Armeneasca din Chisinau si Palatul Camilli din Iasi, de pe bulevardul Stefan cel Mare, construit in anul 1904, care apartine de Episcopia Romano-Catolica.

"Cladirea despre care este vorba este din Iasi. Va rog sa vizitati pietonalul Stefan cel Mare, vis-a-vis de Banca Nationala a Romaniei, unde o sa puteti vedea cladirea care apartine de Episcopia Romano-Catolica din Iasi, care a si fost renovata", a declarat Sorin Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi, citat de Ziarului de Iasi.

Sorin Iftimi spune ca in municipiul Iasi nu exista, in zilele noastre, o cladire asemanatoare ca arhitectura cu cea care se poate vedea pe banner. "Intr-adevar, fotografia de pe acel banner este imaginea de pe cartea postala din Chisinau. Probabil ca au fost adunate mai multe imagini de acest gen. Cred ca nu le-a fost foarte clara provenienta imaginii. Din moment ce pe cartea postala scrie Chisinau este evident, e clar", sustine istoricul iesean.