Gabriel Oprea candideaza ca independent la algerile parlamentare: "Sunt un om care m-am batut pentru securitatea nationala a Romaniei"

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 12:37
6098 citiri
Gabriel Oprea candideaza ca independent la algerile parlamentare: "Sunt un om care m-am batut pentru securitatea nationala a Romaniei"
FOTO Facebook/Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anuntat ca va candida ca independent pentru un mandat de deputat in Bucuresti, el explicand ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), partid pe care l-a fondat, este intr-un litigiu cu PMP. Oprea sustine ca a decis sa candideze "la cererea militarilor si politistilor din toata tara si mai ales din Bucuresti".

Gabriel Oprea a facut anuntul privind candidatura sa ca independent pentru Camera Deputatilor, duminica, intr-o conferinta de presa organizata la sediul Uniunii Militarilor si Politistilor "Mihai Viteazul" din Capitala.

"Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarasi presedinte, suntem intr-un proces cu PMP-ul si pana atunci am hotarat sa ii reprezint, la cererea lor, a militarilor, a politistilor, sa ii reprezint prin asociatie si din Parlamentul Romaniei, Comisia de Aparare", a anuntat Gabriel Oprea.

El sustine ca a decis sa candideze "la cererea militarilor si politistilor din toata tara si mai ales din Bucuresti" si s-a aratat "convins ca va primi increderea multor patrioti romani si special a militarilor si familiilor lor".

"Sunt un om care m-am batut pentru securitatea nationala a Romaniei in sensul bun al cuvantului. Astazi parca traim intr-o alta lume, avem un dusman comun, este aceasta pandemie cred ca trebuie toti sa fin solidari si vedeti si dumneavoastra ca in intreaga lume care lupta impotriva acestei pandemii in primele randuri sunt alaturi de medici, de personalul medical sunt militarii si politistii oameni care jura sa-si apere tara chiar cu pretul vietii", a mai explicat Oprea.

Gabriel Oprea a fost prefect al Capitalei, a detinut doua mandate de deputat si unul de senator, fiind ales in Capitala si a fost de asemenea ministru in mai multe Guverne, detinand mai multe portofolii, inclusiv pe acela de vicepremier pentru siguranta nationala.

In mai 2018, Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru ucidere din culpa, in dosarul deschis dupa moartea politistului Bogdan Gigina, care facea parte din dispozitivul de insotire a ministrului.

Conform DNA, incepand cu preluarea, la inceputul anului 2014, a functiei de ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus - cu incalcarea dispozitiilor legale privind insotirea demnitarilor de catre politia rutiera - insotirea sa permanenta de catre un dispozitiv de politie rutiera, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv sa faca parte si un politist rutier motociclist. In acest mod, el si-a conferit, in mod discretionar, "drepturi" neprevazute de cadrul legal, "drepturi" a caror exercitare a presupus punerea unor politisti rutieri in situatii de risc sporit, si totodata a impus ca deplasarea echipajelor de politie rutiera sa se faca in regim de viteza sporita.

Gabriel Oprea a reactionat printr-un mesaj pe Facebook, in care sustine ca nu a beneficiat de nimic in plus fata de alti ministri de interne, ca intotdeauna a respectat si a iubit haina militara, ca a respectat legea si ca in toata activitatea sa de vicepremier, de ministru al Aparirii si al Internelor, a fost preocupat de asigurarea unor conditii de munca mai bune pentru militari si politisti. El mai sustine ca este nevinovat si ca are incredere ca "justitia va fi dreapta si va restabili adevarul de necontestat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Gabriel Oprea, #candidat independet, #alegerile parlamentare , #securitate