VIDEO LIVE Funeraliile Printului Philip, duce de Edinburgh

Sambata, 17 Aprilie 2021, ora 18:00
4473 citiri
VIDEO LIVE Funeraliile Printului Philip, duce de Edinburgh
Printul Philip, duce de Edinburgh FOTO/ Facebook

Funeraliile printului Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani, vor avea loc astazi, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor incepand de la ora locala 15:00 (17:00 ora Romaniei)

UPDATE 18.25 Sicriul printului Philip a fost invelit in drapelul sau, iar alaturi a fost asezata sapca si sabia Royal Navy, precum si o coroana de flori.

UPDATE 18.00 Sicriul printului Philip a fost cobora in bolta regala din Capela Sf. Gheorghe din Windsor.

Sicriul va ramane in acest cavou pana la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Trupurile neinsufletite ale celor doi soti se vor odihni astfel impreuna in capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatal reginei Elisabeta a II-a, conform Agerpres.

UPDATE. 17.00 Slujba religioasa a inceput la ora 17.00. Ceremonia va dura o ora

Un minut de reculegere a fost tinut in intregul Regat Unit. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, si diaconul de Windsor David Conner vor intampina sicriul la venirea in capela.

UPDATE 16:50 Regina si membrii familiei sunt in spatele sicriului. Cei patru copii ai cuplului regal sunt prezenti la funeralii, la fel ca nepotii William si Harry.

Ceremoniile se vor desfasura in conformitate cu ultimele dorinte ale acestuia, iar sicriul va fi purtat de un automobile Land Rover Jaguar, care a fost conceput cu contributia printului Philip.

UPDATE 16:40 Sicriul cu trupul neinsufletit al printului Philip a fost adus la Castelului Windsor, locul sau favorit. In capela vor fi doar regina si cei apropiati.

Datorita conditiilor impuse de pandemia provocata de noul coronavirus, la ceremonia funerara vor paticipa doar 30 de invitati, din care fac parte membri apropiati ai familiei regale britanice. Tocmai de accea, premierul Boris Johnson a declarat ca nu va fi prezent, pentru a nu ocupa locul unui apropiat al printului Philip.

Conform dispozitiilor Reginei Elisabeta a II-a, toti barbatii din familia regala, care vor participa la ceremonie, nu vor purta uniforme militare. Aceasta masura a fost luata pentru a nu-l pun intr-o situatie incomoda pe printul Harry (care va participa fara sotia sa, Meghan Markle), dupa ce i-au fost retrase gradele si onorurile militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Prințul Harry, lăsat fără pază când vizitează Marea Britanie. Trebuie să achite din propriul buzunar pentru protecție
Justiţia britanică, care în februarie a refuzat să îi acorde prinţului Harry protecţie poliţienească sistematică în timpul vizitelor sale în Marea Britanie, a respins luni, 15 aprilie,...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#printul philip, #inmormantare, #familia regala britanica , #Printul Philip