Fundatia Avon ofera 1 milion de dolari pentru lupta impotriva violentei domestice - este vizata si Romania

Comunicat de presa
Marti, 05 Mai 2020, ora 15:03
10429 citiri
Fundatia Avon ofera 1 milion de dolari pentru lupta impotriva violentei domestice - este vizata si Romania

Fundatia Avon a anuntat ca ofera granturi de 1 milion de dolari la nivel mondial, pentru 50 de servicii si asociatii neguvernamentale implicate in lupta impotriva violentei domestice in aceasta perioada.

Ca parte a acestei initiative, in Romania, Fundatia acorda un grant de 22.000 de dolari Asociatiei ANAIS, una dintre cele mai active organizatii in prevenirea si combaterea violentei in familie.

Fondurile din partea Fundatiei AVON vor fi utilizate de asociatie pentru continuarea serviciilor de consiliere, asistenta juridica, sprijin material si moral pentru victimele violentei domestice din aceasta perioada.

Mihaela Mangu, Director Executiv Asociatia ANAIS: "In perioada starii de urgenta am primit solicitari atat de la victimele izolarii - victimele violentei domestice, cat si din partea rudelor, vecinilor si apropiatilor acestora.

Au fost situatii cand am fost contactati de medici care doreau sa sprijine victimele, copii care voiau sa-si ajute parintele aflat intr-o situatie abuziva sau reprezentanti ai unor institutii publice care solicitau informatii pentru cazuri de violenta domestica.

Modalitatea predominanta de contactare a specialistilor asociatiei a fost diferita de pana acum - am fost contactati prin intermediul WhatsApp, Facebook Messenger, chat-ul site-ului, modalitati in care victima nu este nevoita sa vorbeasca si sa fie auzita. Numarul apelurilor telefonice a scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Este dificil sa ne dam seama care este imaginea reala a fenomenului, pentru ca victimelor le este foarte greu sa ceara ajutor cand abuzatorul este alaturi de ele cea mai mare parte a timpului, cand legaturile directe cu familia/prietenii/locul de munca sunt diminuate sau chiar absente din cauza distantarii sociale.

Simtim ca este nevoie de mai multe actiuni concrete pentru siguranta victimelor violentei domestice in aceasta perioada de izolare si, din acest motiv, incercam sa ne adaptam si sa ne imbunatatim serviciile astfel incat interventia noastra sa fie cat mai eficienta."

De asemenea, AVON vine si in ajutorul victimelor violentei domestice din Republica Moldova, pe fondul cresterii incidentei abuzurilor in timpul izolarii la domiciliu din cauza coronavirusului.

Compania va oferi finantare Asociatiei "Stimul" din Republica Moldova, pentru continuarea activitatii din centrul de zi pentru victimele violentei domestice din orasul Ocnita.

Programul de granturi de urgenta a fost lansat in tandem cu campania AVON "IZOLATE, DAR IMPREUNA", ca raspuns la cresterea cazurilor de violenta domestica in contextul pandemiei de coronavirus.

Finantarea va oferi sprijin vital pentru peste 250.000 de femei si copii aflati in situatii de risc, din 37 de tari.

Cum vor fi folosite fondurile?

In Marea Britanie, fundatia caritabila Women's Aid, dedicata luptei impotriva violentei in familie, va primi 50.000 de dolari pentru a finanta serviciile sale de asistenta digitala, inclusiv linia de sprijin Live Chat, Forumul Supravietuitorilor si Manualul Supravietuitorilor, care vor ajuta peste 8.000 de femei.

In Mexic, una dintre tarile cu cea mai mare rata de violenta domestica, fondurile oferite de Fundatia Avon vor ajuta Reteaua Nationala de Adaposturi sa furnizeze acces la resurse si protectie imediata pentru cca 3.000 de femei si copii.

In India, Asociatia de Planning Familial va primi 40.000 de dolari care ii vor permite sa furnizeze servicii esentiale pentru comunitatile rurale din tara, inclusiv consiliere pentru femeile si copiii vulnerabili, afectati de abuzuri domestice.

Pe langa granturile Fundatiei Avon si in parteneriat cu brandurile surori Aesop, The Body Shop si Natura, Avon solicita guvernelor din intreaga lume sa pastreze violenta domestica pe agenda de prioritati si sa extinda finantarea si resursele pentru a face fata violentei in crestere.

Companiile isi folosesc reach-ul global cumulat pentru a ajunge cu aceste mesaje la 200 milioane de consumatori din 110 tari si a le cere sa sustina campania.

Natalie Deacon, Presedinte al Fundatiei Avon pentru Femei, a declarat: "Avon sprijina femeile de 130 de ani, iar sprijinul nostru este acum mai necesar ca oricand. Prin intermediul acestei noi finantari din partea Fundatiei Avon, putem face diferenta in vietile femeilor si ale copiilor vulnerabili din intreaga lume, care au nevoie de protectie urgenta in fata abuzurilor domestice".

"Avon sprijina de 15 ani organizatiile care combat violenta bazata pe diferenta de gen si nevoile lor nu au fost niciodata mai acute. Suntem mandri sa putem contribui si sprijini campania Avon "IZOLATE, DAR IMPREUNA", ca raspuns la cresterea cazurilor de violenta domestica in timpul pandemiei de coronavirus."

La nivel global, cei 5 milioane de reprezentanti Avon vor continua sa ofere asistenta vitala femeilor si copiilor care trec prin abuzuri, introducand informatii de suport si asistenta in brosuri, semnaland locurile de unde se poate obtine ajutor si donand produse vitale de igiena si ingrijire pentru adaposturi.

Despre Avon

De 130 de ani, Avon reprezinta femeile, oferind produse inovatoare de inalta calitate, care sunt vandute in primul rand femeilor, prin intermediul femeilor.

Milioane de reprezentanti independenti de vanzari din intreaga lume comercializeaza branduri iconice Avon precum Avon Color si ANEW prin intermediul retelelor lor sociale, construind propriile lor afaceri de frumusete, full-time sau part-time.

Avon ofera incredere femeilor, sprijina spiritul antreprenorial si bunastarea si a donat peste 1 miliard de dolari cauzelor femeilor prin Avon si Fundatia Avon. Aflati mai multe despre Avon si produsele sale pe www.avonworldwide.com.

Despre Fundatia Avon pentru Femei

Fundatia Avon pentru Femei se angajeaza sa sustina problemele care conteaza cel mai mult pentru femei.

De la infiintarea sa in 1955, Fundatia Avon a promovat sau a sprijinit activitati caritabile, stiintifice, educationale si umanitare, cu un accent deosebit pe activitati care imbunatatesc viata femeilor si a familiilor acestora.

Pana in 2018, Avon Products, Inc. si Fundatia Avon au contribuit cu peste 1 miliard de dolari in peste 50 de tari. Astazi, programele Avon privind cauzele globale se concentreaza asupra constientizarii si prevenirii cancerului de san prin programul Avon impotriva cancerului de san si pentru incetarea violentei asupra femeilor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#fundatia Avon, #violenta domestica, #ajutor violenta familie , #vesti bune