Functionarii publici ameninta cu greva generala, din cauza stimulentelor (Video)

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 11:48
4205 citiri
Functionarii publici ameninta cu greva generala, din cauza stimulentelor (Video)
Foto: Antena 3

Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, a anuntat, joi, ca acestia ar putea declansa greva generala, in ziua in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea salarizarii.

Dupa ce s-a intalnit cu reprezentanti ai Garzii Financiare, la sediul Ministerului Finantelor, Sebastian Oprescu a subliniat ca sunt sanse mari ca salariatii din minister sa revina la proteste.

"Probabil ca greva generala va fi odata cu asumarea raspunderii pe Legea salarizarii. Sansele ca salariatii din Ministerul Finantelor sa revina la proteste sunt foarte mari", a spus sindicalistul.

Stimulente pe criterii de performanta pana la finalul anului pentru angajatii din ministere

"Este normal ca oamenii sa reactioneze fata de o imoralitate si o inechitate. Se stie ca aceasta categorie de functionari publici, care beneficia de stimulente, avea un salariu de baza mult mai mic decat ceilalti", a mai spus Oprescu. Liderul de sindicat a reamintit ca "stimulente exista si in alte state europene".

Din punctul sau de vedere, stimulentele sunt absolut necesare pentru a compensa riscul angajatilor care lupta pentru combaterea infractionalitatii economice. Oprescu a adaugat ca stimulentele pe august si pe septembrie, a caror retinere a dus la proteste spontane la Ministerul Finantelor, s-au platit pana la urma si ca se va continua plata lor.

Liderul sindical a subliniat necesitatea unei legi care sa garanteze protectia functionarilor publici.

Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului Legea de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind ca unele prevederi din actul normativ creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica, incalcand in mod vadit principiile salarizarii unitare in sistemul bugetar.

Proiectul de aprobare a OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora cuprinde un amendament adus de Ministerul Finantelor, care vizeaza includerea stimulentelor in salariul de baza pentru fiecare functie publica, pe categorii, clase si grade profesionale si pentru fiecare functie contractuala.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Sindicate functionari publici, #greva generala sindicate, #functionari pulbici , #greva generala